Au primit gratis o maşină, dar nu au vrut-o. Care e motivul

Au primit gratis o maşină, dar nu au vrut-o. Care e motivul
Au primit o maşină gratis, dar nu o vor. Vorbim despre Primăria Borşa, căreia i-a fost distribuită cu titlu gratuit o maşină confiscată de Finanţe, pe care instituţia însă nu a mai vrut-o. E adevărat, este vorba de o maşină Smart, cu doar două locuri. Primăriţa a preferat să o refuze şi să folosească la deplasări maşina personală.

Pentru că maşina distribuită către Primăria Borşa era confiscată de DGFP Botoşani iar pentru a o obţine trebuia trimisă o delegaţie în Moldova, primarul Mariana Secară a preferat să nu se mai deplaseze. "După ce am văzut pe Internet cum arată maşina, am renunţat la ea", explică primarul. "Efectiv nu aveam ce face cu maşina. Am înţeles că e o maşină foarte mică, cu două locuri, or noi când ne deplasăm unde avem probleme mergem 2-3 persoane. Aş fi vrut să primim o maşină cu 5 locuri, aşa că nu am mai mers până la Botoşani, nu am făcut drumul până acolo pentru că ştiam cum arată şi nu o putem folosi. Când mergem în deplasări trei persoane cum facem, mergem două persoane cu maşina aceea şi încă o persoană cu altă maşină?", s-a întrebat ea.

Secară spune că, din cunoştinţele sale, Primăria Borşa este singura primărie din judeţ fără maşină proprie. "Implementăm două proiecte cu fonduri europene şi ne deplasăm la Satu Mare (unde funcţionează sediul regional al APDRP-n.red.) uneori şi de două ori pe săptămână; pentru asta ne folosim maşina personală", explică Secară.

Primul dintre cele două proiecte are cinci componente - alimentare cu apă şi canalizare în Ciomăfaia, reabilitarea a două cămine culturale, un after-school, asfaltarea a 7,5 km de drum comunal şi înfiinţarea unei baze sportive. Al doilea proiect se referă la modernizarea drumurilor de exploataţie, 14,7 kilometri de drumuri pietruite şi un pod peste valea Borşa, în extravilan.

Primăria Borşa este singura instituţie din Cluj căreia i-a fost repartiyat un autoturism dintre cele ce au intrat în proprietatea privată a statului şi au fost distribuite în şedinţa de Guvern din 22 noiembrie 2012.

Autoturismul distribuit către Primăria Borşa e relativ nou: a fost fabricat în 2006 şi are o valoare de 11.500 lei. Pe piaţă, un autoturism Smart ForTwo second-hand costă 8.000 de euro.

Comenteaza