Au început tratamentele fitosanitare pentru arborii și arbuștii din Cluj-Napoca

Au început tratamentele fitosanitare pentru arborii și arbuștii din Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca a demarat acțiunea de efectuare tratamente fitosanitare la arborii și arbuștii din zonele verzi și parcurile din municipiu.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că în perioada 27 aprilie – 10 mai, pe raza municipiului vor fi efectuate tratamente fitosanitare la arborii și arbuștii ornamentali pentru prevenirea și combaterea agenților de dăunare.

"Operațiunea va fi realizată de Regia Autonomă a Domeniului Public, în funcție și de condițiile meteorologice.

Tratamentele sunt necesare în această perioadă de intrare în vegetație a majorității plantelor, din cauza apariției bolilor și dăunătorilor, care au iernat în diferite stadii de dezvoltare (ou, larvă sau adult) în materialul vegetal sau în pământ.

Prevenirea sau combaterea fazelor incipiente de boală și a dăunătorilor, fără a permite acestora să se răspăndească sau să se înmulțească, diminuează mult apariția următoarelor generații de dăunători și perpetuarea bolilor pe o arie extinsă", a transmis Primăria Cluj-Napoca.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza