Video Au început să dispară stâlpișorii care delimitau benzile de BUS. Pentru unii șoferi e "invitație pe covorul roșu"

Au început să dispară stâlpișorii care delimitau benzile de BUS. Pentru unii șoferi e "invitație pe covorul roșu"

Primăria Cluj-Napoca s-a ținut de cuvânt. Au început să dispară stâlpișorii care delimitau benzile dedicate transportului în comun, iar benzile au fost vopsite cu roșu. Nu toți șoferii respectă însă regulile. 

"Pe Bd. Nicolae Titulescu s-au ridicat stâlpișorii care delimitează banda de bus/ biciclete de banda auto; cu toate astea, banda 1 rămâne dedicată autobuzelor și bicicletelor", spune un utilizator al grupului de Facebook Info Trafic, jud. Cluj.

"Am observat că nici pe Bd. 21 Decembrie nu mai sunt stâlpișorii galbeni", spune alt clujean. Se pare că unii șoferi profită de modificare: "Cum am zis, e o invitație pe covor roșu pentru unii", "Da, așa e. Am prins bătrâni cu numere de Cluj mergând pe banda de BUS chiar și cu stâlpișori", spun internauții. 

În 20 august 2019, edilul Emil Boc anunța că vor dispărea stâlpișorii care delimitează benzile dedicate transportului în comun în oraș. 

"Am stabilit că la iarnă nu mai avem stâlpișori la benzile dedicate pentru mijloacele de transport în comun și în această toamnă vor marca cu vopsea specială aceste linii, tocmai pentru a se putea face curățenie în timpul iernii, pentru că nu se poate face curățenie când ai acești stâlpișori.

Va fi linie îngroșoată, marcată cu culoare separate, inclusiv intrările, după modele europene. Am văzut aceste lucruri și în alte capitale europene. Colegii mei au identificat o soluție; avem variantele de lucru. Oamenii s-au obișnuit cu aceste benzi; vor fi amplasate și semnalizări suplimentare în consolă care să arate că este vorba despre bandă dedicată.

De asemenea, pe banda respectivă sau pe asfalt va fi scris BUS și semnele de autobuz și biciclete, pentru că acești stâlpișori, mai ales în timpul iernii, adună foarte multă mizerie și fac dificilă curățarea. Și acum împiedică să fie spălată strada așa cum trebuie", declara primarul Clujului, la ZIUA LIVE. 

Benzile dedicate de autobuz, funcţionale de aprope trei ani 

Primăria a implementat, în 2016, un proiect pilot în zona centrală a oraşului: o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun, pe 500 m, din Piaţa Cipariu înspre Regionala CFR. În 2017 a fost inaugurată banda care pleacă de la Biserica Sf. Petru (Mărăşti) și ajunge până la primărie (centru), de 1,6 km.

În 2019, a fost introdusă banda dedicată în Gheorgheni, pe segmentul Clinica Interservisan - Piața Cipariu. În viitor, după lărgirea străzii Calea Mănăştur, banda de autobuz urmează să fie extinsă până spre ieşirea din oraş. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza