Au fost adjudecate lucrările de modernizare a liniei de tramvai din Cluj. Vezi cine face lucrările şi când începe

Au fost adjudecate lucrările de modernizare a liniei de tramvai din Cluj. Vezi cine face lucrările şi când începe
Contractul pentru modernizarea liniei de tramvai a fost atribuit sâmbătă, cu o zi înainte de Paşte, de către Primăria Cluj-Napoca. Banii necesari lucrărilor sunt asiguraţi în mare parte din fonduri europene.

De menţionat, doar două dintre cele şapte oferte s-au calificat după verificarea comisiei de licitaţie. Cele şapte oferte au fost depuse de Alpine SA, Balzola Construcţii SRL, ISAF-Societate de Semnalizări şi Automatizări Feroviare SA, Mari-Vila Com SRL, Martin Rose România, Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA şi respectiv asocierea dintre Swietelsky Baugesellschaft mbH-Alstarom-Euroconstruct-Transferoviar Grup. Dintre aceste oferte s-au calificat numai două, este vorba de cele depuse de ISAF Societate de semnalizări şi Automatizări Feroviare SA, în valoare de 111.188.845 lei, şi respectiv cea de pusă de asocierea Swietelsky Baugesellschaft mbH - Astalrom - Euroconstruct - Transferoviar Grup, în valoare de 104.022.863,41 lei. Aceasta din urmă, având valoarea cea mai mică, este şi cea care a fost declarată câştigătoare a contractului. Documentul ar urma să fie semnat la zece zile de la desemnarea câştigătorului, perioadă alocată eventualelor contestaţii. "Urmează ca lucrările să fie demarate concomitent pe cele două sectoare ale obiectivului de investiţii, în cel mai scurt timp", promit reprezentanţii municipalităţii.

Proiectul adjudecat sâmbătă urmăreşte reabilitarea liniei de tramvai dintre cartierul Mănăştur şi bulevardul Muncii, împărţită în două tronsoane: Mănăştur - Gară şi Gară - Bulevardul Muncii. În total ar urma să fie reabilitaţi peste 24 de kilometri de cale de rulare, dar şi refacerea a 2.000 de metri pătraţi de carosabil, refacerea a 26.000 de metri pătraţi de strat de uzură, construirea a 12 peroane de refugiu pentru pitoni şi amenajarea a 3.600 mp spaţiu verde.

Modernizarea liniei de tramvai este unul dintre cele mai scumpe proiecte cu finanţare europeană din Cluj: Lucrările de reabilitare a ambelor tronsoane de tramvai din Cluj-Napoca ar urma să coste aproximativ 122 milioane de lei plus TVA. Vezi detalii despre lucrări

Comenteaza