Au demarat lucrările de întreţinere pe drumul județean Pădureni – Satu Lung

Au demarat lucrările de întreţinere pe drumul județean Pădureni – Satu Lung

Consiliul Județean (CJ) Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică ce vizează Drumul Județean 109V Pădureni – Satu Lung.

,,Sunt lucrări extrem de importante pentru locuitorii din zonă întrucât DJ 109V asigură legătura directă cu zona metropolitană, pe direcția Chinteni – Cluj-Napoca”, consideră președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Lucrările constau în reciclare in situ, respectiv aşternerea unui strat de balast cu cilindrare şi reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi în grosime de 15 cm din stratul de balast pe sectorul de drum în lungime de 3 km cuprins între pozițiile 8+355 şi 11+100. După stabilizarea stratului de balast, lucrările vor continua cu aşternerea de covor asfaltic cu grosimea de 6 cm.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrările de întreţinere este de 7 km, mai exact de la km 8+355 până la km 15+390, în condiţiile în care, pe sectorul de drum cuprins între km 11+100 şi 15+390 sunt prevăzute lucrări de scarificare și de reprofilare a drumului cu adaos de piatră şi cilindrare, eliminarea gropilor prin acoperirea cu material pietros-balast cu cilindrare, tăieri și completări de acostamente, curățarea șanțurilor și rigolelor precum și desfundarea podețelor.

În această fază a fost deja așternut stratul de balast pe o lungime de peste 2 km.

Etichete
Comenteaza