Asfalt pe drumul Gilău - Mărișel

Asfalt pe drumul Gilău - Mărișel

Lucrările  de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, au fost finalizate în ceea ce privește asfaltarea în două straturi.

Pentru completa finalizare mai este necesară doar asfaltarea și racordarea la drum a noului pod de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșu Rece, aflat în construcție după demolarea celui vechi.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Ceea ce e cu adevărat important e faptul că acest drum turistic, cu rol strategic pentru județ, beneficiază deja de asfalt turnat în două straturi pe întreaga lungime. Singurul care a mai rămas de asfaltat e podul aflat în construcție și care va trebui finalizat înainte de sfârșitul acestui an. Pentru a ne asigura că sunt îndeplinite toate cerințele de calitate și siguranță, urmărim îndeaproape finalizarea întregului proces de reabilitare și modernizare."

Lucrările de reabilitare, în ansamblu, au vizat și nu mai puțin de 14 poduri, în condițiile în care podul de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșu Rece, face obiectul unui alt contract de lucrări, respectiv de demolare și de construire a unuia nou. În aceste condiții, traficul rutier se desfășoară pe un pod provizoriu.

Pentru completa finalizare a investiției vor mai fi realizate în perioada următoare șanțuri și rigole, pe anumite sectoare, în vederea asigurării scurgerii apelor, montarea de parapeți metalici acolo unde situația impune acest lucru și executarea de marcaje și semnalizare rutieră.

Etichete
Comenteaza