Foto Asfalt „ca în palmă” pe un drum județean din Cluj

Asfalt „ca în palmă” pe un drum județean din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Asfalta „ca în palmă” pe un drum județean din Cluj
Asfalta „ca în palmă” pe un drum județean din Cluj
Asfalta „ca în palmă” pe un drum județean din Cluj

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe drumul județean 161J Roșieni – Geaca. Asfaltarea a vizat, astfel, sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 4+300 și 7+100.

„Vestea bună pe care o dăm clujenilor e că acest drum județean a fost integral asfaltat după ce, în cursul anului trecut, am asfaltat și sectorul dintre joncțiunea cu DN 16 și Roșieni. Beneficiile sunt multiple, acest sector deservind o zonă vastă de pe direcția Cluj-Napoca – Apahida – Mociu și oferind un parcurs mai scurt și un acces mai rapid la lacurile de pescuit din localitățile Țaga, Geaca și din apropierea acestora”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Anterior asfaltării, au fost executate lucrări constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, refacerea terasamentelor deteriorate, curățarea șanțurilor și a rigolelor, înlocuirea sau prelungirea de podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului, refacerea timpanelor la podețe și a camerelor de cădere, realizarea fundației din blocaj de piatră brută și așternerea stratului de balast stabilizat.

Conform reprezentanților forului județean, pentru completa finalizare a lucrărilor, în perioada următoare vor mai fi executate pe acest drum județean lucrări constând în realizarea de șanțuri și acostamente precum și marcaje rutiere.

loading...
Comenteaza