Foto Așa va arăta noul bulevard al Clujului: va face legătura între GARĂ și AEROPORT. Primul pas: un pod peste Someș

Culoarul dintre Gara Cluj-Napoca și IRA, care va oferi o conexiune rutieră rapidă între gara CFR și aeroport, intră în dezbatere publică.

Primul pas în realizarea noului bulevard este construirea podului Oașului-Răsăritului, care se află la stadiu de realizare de 50%. Proiectanții au desenat viitorul bulevard, care are traseul Pod Oașului – Răsăritului – străzile Răsăritului și Câmpul Pâinii – Pod IRA. Bulevardul va avea cel puțin patru benzi, câte două pe sens.

Din punct de vedere tehnic, proiectul presupune: modernizarea intersecțiilor, amenajarea străzilor Răsăritului și Câmpul Pâinii la un profil de culoar cale ferată (16/21 ml) cu benzi de circulație, piste de biciclete, aliniamente de arbori și mobilier urban; modernizarea rețelei de iluminat public stradal și a sistemului de semaforizare; instalarea unui sistem de management al traficului; amenajări dedicate funcțiunilor urbane pe categorii de trafic (pietonal, velo+standuri, auto, parcare/garare, transport public cu toate facilitățile aferente, pasaje, poduri, traversări), spații verzi, terenuri de joacă, loisir, areal canin, soluționarea rețelelor edilitare integrate în subteran / peisaj urban (distribuții, utilaje de câmp, hub-uri, PT, stații de reglare), colectare ape meteorice, asigurarea condițiilor optime de exploatare și mentenanță.
Broșura dedicată proiectului poate fi consultată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, la secțiunea dedicată Centrului de Inovare și Imaginație Civică, accesând următorul link:
https://files.primariaclujnapoca.ro/.../2022-05-16-CMN...

Dezbaterea este programată în 25 mai, ora 18. Se va desfășura în format hibrid: fizic, la Casino – Centrul de Cultură Urbană și online, pe platforma electronică ZOOM.

Pentru înscrierea la cuvânt la dezbatere, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea ”mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.

Comenteaza