Aproape jumătate din populaţia estimată s-a autorecenzat. Urmează etapa pe teren/ Situația la Cluj

Aproape jumătate din populaţia estimată s-a autorecenzat. Urmează etapa pe teren/ Situația la Cluj

Marți începe etapa de colectare a datelor de recensământ cu ajutorul recenzorilor care se vor deplasa la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online.

Etapa de recenzare pe teren se va desfăşura în perioada 31 mai - 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

”Vor fi vizitate şi gospodăriile populaţiei care nu au finalizat corect şi complet chestionarele de recensământ. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni)”, informează Institutul Naţional de Statistică.

Recenzarea prin interviu faţă în faţă este ultima etapă a colectării datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) şi este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) este primul recensământ din România organizat integral în format digital.

Întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

Pentru informaţii detaliate privind desfăşurarea RPL2021, poate fi consultat site-ul www.recensamantromania.ro.

Clujul, pe locul doi la numărul formularelor completate

În prima etapă a recensământului, care s-a încheiat vineri la miezul nopții, s-au autorecenzat 8,9 milioane de persoane, adică 47% din populația țintită, dintre acestea, 53,9% în mediul urban și 46,1% în mediul rural.

Județul Cluj ocupă locul doi pe țară, după municipiul București (1.144.619 chestionare), cu 477.779 de chestionare completate online, urmat de județul Prahova, cu 423.962.

Cele mai puține chestionare au fost completate în județele Giurgiu - 115.250, Mehedinți - 106.083 și Tulcea - 90.320.

Comenteaza