Apahida, pregătită să primească refugiați. Primarul e dispus să îi cazeze în propria casă

Apahida, pregătită să primească refugiați. Primarul e dispus să îi cazeze în propria casă
| Foto: independent.co.uk

Grigore Fati, primarul din Apahida, a vorbit pentru ZIUA de CLUJ despre posibilitățile comunei clujene de a primi refugiați din Ucraina.

Primarul din Apahida a anunțat că localitatea pe care o "păstorește" poate oferi condiții de cazare pentru mai multe familii de refugiați, în apartamente cu baie proprie. În viitorul apropiat, autoritățile comunei se vor organiza și vor putea pune la dispoziție alte 50 de locuri pentru cei care fug de războiul din Ucraina.

“Vom pregăti mai multe locuri, însă pentru început avem 3 camere cu baie și bucătărie, unde vor putea fi găzduite 3 familii, chiar și cu mai mulți copii. De asemenea, Primăria are și un apartament cu 3 camere, dotat cu tot ce este nevoie.

Totodată, băiatul meu oferă un apartament cu două camere, nelocuit până acum și dotat cu strictul necesar. Am mai avut discuții cu cineva care s-a oferit să cazeze refugiați în Pata, iar altcineva ar putea caza o familie în Dezmir. O altă familie va putea fi cazată la mine acasă.

Am văzut că unii nu au cu ce să se deplaseze și pot pune la dispoziție un microbuz școlar, cu riscul de a fi criticat. E un microbuz de 30 de locuri, iar în cursul zilei de mâine am putea transporta oamenii aici. Cât de curând am putea pregăti alte 50 de locuri, dar în școli, grădinițe sau cămin cultural.

Dacă va fi nevoie, vom solicita Prefecturii să ne pună la dispoziție paturi din rezerva lor, temporar. Apoi, vom găsi o soluție pentru a achiziționa, dacă va fi cazul. Am fost sunat de foarte multă lume și cred că vom găsi foarte multe locații pentru cazare la familii. Oamenii vor să dea bani, alimente, tot ce e nevoie. Mă așteptam la o astfel de atitudine”, a explicat edilul din Apahida, Grigore Fati, pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza