Anunț important făcut de Alin Tișe: „În curând vom avea finanțare pentru Spitalul Pediatric Monobloc”

Anunț important făcut de Alin Tișe: „În curând vom avea finanțare pentru Spitalul Pediatric Monobloc”

Viitorul Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca va avea 12 secții cu peste 500 de paturi pentru spitalizare continuă și un heliport. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în vara acestui an, dar încă nu există finanțare pentru acest obiectiv. Totuși, se pare că acest impediment ar urma să fie rezolvat în scurt timp.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus, marți dimineață, la un post local de radio, că în perioada următoare se va obține finanțarea pentru Spitalul de Copii.

„Vă dau o informație în premieră. În curând vom avea finanțarea pentru Spitalul Monobloc de Copii. Va fi cel puțin pentru o perioadă de 1,2,3 ani, depinde cât vom putea lucra. Acum câteva luni nu a primit finanțare pe PNRR. Am rămas pentru a primi finanțare pe o altă axă. V-am spus atunci că durează câteva luni. În sfârșit acum vom primi bani pentru Spitalul de Copii. Va fi o mare realizare pentru Cluj să aibă un spital de adulți la standarde europene, mă refer la Spitalul Regional, și să ai și spital de copii. Centrul de Transplant nu are decoamdată finanțare, dar sperăm să obținem și acolo banii”, a declarat Alin Tișe.

Șeful CJ Cluj a vorbit și cu premierul Nicolae Ciucă

Speranța mea este că peste o perioadă scurtă de timp o să putem anunța că Spitalul Pediatric Monobloc va fi pe lista finanțărilor pentru Programul Operațional care va urma. Ca și noutate pot să anunț că se lucrează la acestă listă și la obiectivele din sănătate. Speranța mea este că el va fi finanțat. Ieri după-amiază și azi dimineață am avut o conversație cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pe acest subiect. Am reluat rugămintea și dorința de a face acest obiectiv, iar premierul mi-a garantat că Guvernul va avea atenție maximă și că va fi un obiectiv prioritar”, spunea Tișe, la ZIUA LIVE, în urmă cu două săptămâni.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul Borhanci. De importanță vitală pentru Cluj și pentru întreaga Transilvanie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micuților pacienți.

Comenteaza