Anul nou vine cu vești bune, Clujul va avea autostradă. Emil Boc: „Localitățile dimprejur vor fi ajutate enorm prin decongestionarea traficului”

Anul nou vine cu vești bune, Clujul va avea autostradă. Emil Boc: „Localitățile dimprejur vor fi ajutate enorm prin decongestionarea traficului”

Primarul Emil a declarat că proiectul care vizează conectarea Clujului la autostradă, este tot mai aproape de finalizare: „Nu mai suntem la faza de proiect și povești, pe la sfârșitul anului 2021, începutul lui 2022, această lucrare de 30 de milioane de euro trebuie să fie gata”

„Iată un proiect concret care spun eu că se va duce mai departe...Urmăresc pas cu pas proiectul legat de conectarea Clujului la autostradă, ieri a trecut documentația pe la Minister, care vizează legătura pe la Martinești. Este un proiect de aproxiamtiv 30 de milioane de euro, și vizează 5-8 km pentru a putea conecta Clujul la autostradă.

Are ca termen anul viitor pentru începerea lucrărilor pentru că acum în 2 noiembrie s-a semnat contractul DSP și Proiect Tehnic, are termen 9 luni dar după discuția avută, se pare că va fi gata mult mai repede.

Prin februarie, martie se va declanșa licitația de proiectare și execuție, după care practic în 7 luni de zile va trebui să fie gata, deci undeva pe la sfârșitul anului 2021, începutul lui 2022, această lucrare de 30 de milioane de euro trebuie să fie gata, deci nu mai suntem la faza de proiect și povești. 

Evident că vom urmări și acest proiect în evoluția lui și nu cred că cineva, oricare ar fi el, din PNL, USR sau UDMR se va opune dezvoltării Transilvaniei și a conectivității autostrăzii cu Clujul pentru că acest lucru va ajuta și Clujul, și Floreștiul, Gilăul, Turda, Baciu.. toate aceste localități vor fi ajutate enorm prin decongestionarea traficului pentru că se împlinește inelul de deconexiune de la centura din Apahida-Vâlcele și astfel nu mai trebuie să vii prin Cluj ca să ajungi pe ruta aceea către Satu Mare, Bistrița, lucru care acum se întâmplă.” a declarat Edilul Emil Boc în cadrul intervenției sale la ZIUA LIVE. 

 

Comenteaza