Şantierul de pe I. C. Brătianu, inspectat de primar. În ce stadiu sunt lucrările GALERIE FOTO

Şantierul de pe I. C. Brătianu, inspectat de primar. În ce stadiu sunt lucrările GALERIE FOTO
Edilul municipiului, Emil Boc, continuă seria de vizite pe şantierele clujene. După cele de pe Memorandumului şi Horea, a fost rândul celui de pe strada Ion C. Brătianu să fie inspectat.

 

Boc a verificat evoluţia întregului proiect de reabilitare a arterei din inima oraşului şi a precizat când ar trebui terminate lucrările. Potrivit edilului, începând de marți, 19 mai, strada I. C. Brătianu a intrat în ultima etapă de finalizare, și anume pavarea trotuarelor cu granit.

Până în prezent aceasta  a fost asfaltată, au fost amenajate locurile de parcare, au fost montate bordurile la trotuare, au fost montați stâlpi noi de iluminat și au fost coborâte cablurile în subteran. Spre sfârşit vor fi plantați şapte arbori, iar lucrarea va fi finalizată în integralitate în luna iunie.

Reabilitarea străzii, parte din proiectul european "Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centru", a fost demarată în 14 octombrie 2014 şi ar fi trebuit să fie terminată la finalul lunii noiembrie, însă termenul nu a fost respectat, iar artera a fost redată circulaţiei rutiere la începutul lui decembrie. La acel moment doar partea carosabilă a fost finalizată, iar trotuarele au fost abandonate în stadiul de şantier. 

Iniţial, pe strada I. C. Brătianu lucrările au fost îngreunate de faptul că a fost vorba despre o lucrare complexă, care depinde şi de alţi operatori, motiv pentru care deranjul cauzat a fost mai mare. Concomitent cu lucrările de modernizare s-au efectuat şi cele de înlocuire a reţelei de gaze naturale, precum şi cele de realizare a canalizaţiei pentru relocarea cablurilor aeriene în subteran.

Mai apoi, finalizarea modernizării străzii a fost întârziată de lipsa pietrei naturale pe care Viarom Construct, compania însărcinată cu execuţia lucrărilor, trebuia să o achiziţioneze. În proiectul "Oraşului Comoară" sunt cuprinse alte trei străzi din centru: Moţilor, Avram Iancu şi Memorandumului. 

Licitaţia pentru efectuarea lucrărilor a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sumă cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza