Video Şantierul Blaga nu e gata. Boc: "Nu au terminat la timp , în consecință vor fi penalizați"

Şantierul Blaga nu e gata. Boc: "Nu au terminat la timp , în consecință vor fi penalizați"

Edilul Emil Boc a făcut un tur al şantierului din centrul Clujului. Lucrările la Piaţa Lucian Blaga şi străzile adiacente sunt finalizate în proporție de 94%, astfel că firma constructoare va fi penalizată pentru fiecare zi de întârziere.

„Strada Emil Isac a fost finalizată. Lucrările au fost gata de mai demult, inclusiv stațiile pentru mașinile electrice au fost amplasate, pomii au fost plantați, pista pentru biciclete a fost trasată. Strada Petru Maior este finalizată, au fost plantați arborii, au fost amenajate pistele de biciclete, au fost montate băncuțele necesare. Lucrările au fost terminate din timp.

Au fost plantați 70 de copaci în zona centrală a orașului. Au fost amplasate 67 de băncuțe, 67 de cadre pentru biciclete și a fost realizat un sistem de udare la rădăcina arborilor. Piața are multe elemente de noutate. Pista de biciclete, marcajul trecerilor de pietoni, o trecere nouă de pietoni, în fața Casei de Cultură a Studenților. Toate semafoarele și trecerile pentru pietoni au facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Structurile metalice din Piața Lucian Blaga au posibilitatea de a genera Wi-Fi, iar de săptămâna viitoare vom avea internet și în această piață. Băncuțele sunt dotate cu mufă pentru încărcare cu USB. În piață sunt amplasate camere de luat vederi care pot detecta șoferii care trec cu mașina pe roșu. Ele sunt dotate și cu un sistem inteligent pentru fluidizarea traficului.

Șantierul este finalizat în proporție de 94%. Firma Diferit a făcut eforturi pentru a finaliza acest proiect și-a dat silința, a făcut lucrări de calitate, dar nu a terminat la timp, iar în consecință va fi penalizată. De azi înainte orice zi de întârziere va fi taxată. Strada Napoca este finalizată în bună parte, dar nu complet”, a spus primarul.

Diferit efectuează lucrările în Piaţa Lucian Blaga, un contract în valoare de 21,5 milioane de lei, bani europeni. Termenul de finalizare a fost 30 noiembrie. 

Proiectul:

- Piața Lucian Blaga, cu numai patru benzi
- Strada Petru Maior, cu trei
- Strada Napoca, redusă la două benzi, la fel și strada Republicii, până la intersecția cu Avram Iancu
- Extinderea spațiului pietonal, mai ales în piață, în fața cafenelei Croco
- Piste de biciclete pe fiecare dintre aceste artere
- Arbori pe toate segmentele propuse modernizării

Comenteaza