Ansamblu imobiliar nou pe Bulevardul Muncii

Ansamblu imobiliar nou pe Bulevardul Muncii
Ansamblu imobiliar nou pe Bulevardul Muncii
Ansamblu imobiliar nou pe Bulevardul Muncii
Ansamblu imobiliar nou pe Bulevardul Muncii
Ansamblu imobiliar nou pe Bulevardul Muncii
Ansamblu imobiliar nou pe Bulevardul Muncii

Un ansamblu imobiliar nou va fi realizat pe Bulevardul Muncii la numărul 191-195 pe un teren de circa 5600 de metri pătrați.

Planul Ubanistic Zonal de parcelare și dezvoltare zonă cu funcțiuni mixte a fost pus în dezbatere de primărie până în 6 iulie, înainte de a ajunge pe masa consilierilor locali. Proiectul are deja avizul comisiei de urbanism. Zona respectivă e caracterizată de un mix de locuințe și servicii.

Terenul în cauză face parte din punct de vedere urbanistic din UTR UM3 – zonă de urbanizare, zonă mixtă cu regim de construire deschis, adiacentă arterelor principale de trafic, iar o porțiune este încadrată în UTR V5 , culoare de protecție față de infrastructura tehnică și extravilan. 

Prin PUZ se dorește parcelarea terenului în 4 parcele și construirea a două imobile, unul de locuințe și unul mixt și amenajarea unui spațiu verde cu acces public nelimitat.

Cele două blocuri vor avea 5 etaje plus etaj retras cu o înălțime maximă admisă de 25 de metri. Iar la subsol vor fi asigurate locurile de parcare. Parcela 2 este destinată spațiului verde care va fi amenajat printr-un proiect de specialitate.

Conform unor cerințe ale Servicului Siguranța Circulației, investitorul va reconfigura, anterior recepției construcțiilor, și va reamenaja alveola pentru stația de transport în comun între aleea propusă prin PUZ până la stâlpul CTP din partea estică a terenului, inclusiv trotuarul care va avea o lățime de 3 m pe toată lungimea alveolei.

Beneficiarul proiectului este Ramona Bercan, iar proiectantul este Bogart Construct.

Proiectul a fost discutat de comisia de urbanism în urmă cu un an, când la ședința cu public nu s-a prezentat niciun vecin.

Reglementările urbanistice permit un P.O.T.maxim=40% și C.U.T.maxim=2.0.

Terenul prezintă o diferență de nivel de la nord la sud de aproximativ 20m, și pe direcția vest-est de aproximativ 6m.

Pentru asigurare unei circulații rutiere corespunzătoare se propune realizarea unui drum de acces auto direct din bulevardul Muncii, având un profil de 12 metri și care să asigure mai departe accesul prin niște rampe, către subsolurile imobilului 1 și 2 ; trotuarele pentru circulațiile pietonale vor avea lățimea de minim 1.50 metri ; pentru lărgirea străzii Ciucea, care se află la nord de terenul studiat se propune o dezmembrare de aproximativ 120mp, pentru a realiza un profil de 12m lățime.

 

Comenteaza