Angajaţii de la Aeroportul Cluj ameninţă cu proteste

Angajaţii de la Aeroportul Cluj ameninţă cu proteste
Sindicaliştii susţin că forul judeţean va suspenda garantarea unei finanţări de 50 de milioane de lei, ceea ce va duce la "blocarea conturilor Aeroportului Cluj, întreruperea activităţilor, pierderea traficului, închiderea destinaţiilor de zbor, pierderea locurilor de muncă, riscul de insolvenţă pentru aeroport".

Ei afirmă că se pregăteşte, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Cluj din această lună, suspendarea efectelor hotărârii din ianuarie, care viza garantarea unei finanţări rambursabile interne de 50 de milioane de lei pentru realizarea pistei de decolare-aterizare şi pentru suprafeţele de mişcare aferente.

"Menţionăm că în data de 10.07.2014 au fost depuse la Primăria Cluj şi la Jandarmeria Cluj documentele necesare în vederea obţinerii avizării cererii de organizare a adunărilor publice", informează Sindicatul Independent al RA Aeroportul Cluj. Protestele se vor desfăşura în 17, 18, 21, 22 şi 23 iulie 2014, între orele 15:30- 17:30, în faţa sediului Consiliului Judeţean Cluj.

Membrii de sindicat sunt convinşi că "anularea HCJC nr. 19/30.01.2014 va genera începând cu luna august 2014 lipsa de finanţare, lipsa de disponibil, blocarea conturilor Aeroportului Cluj, întreruperea activităţilor, pierderea traficului, închiderea destinaţiilor de zbor, pierderea locurilor de muncă, riscul de insolvenţă pentru Aeroportul Cluj".

"Spunem un NU hotărât acţiunilor de blocare şi de denigrare a realizărilor Aeroportului Cluj. Menţionăm că, în cazul în care nu se vor lua măsurile ce se impun pentru deblocarea acestei situaţii care să asigure continuarea activităţilor pe Aeroportul Cluj, ne rezervăm dreptul de a acţiona în continuare, până la soluţionarea revendicărilor", au ameninţat sindicaliştii.

Comenteaza