Alin Tișe lansează întrebarea momentului pentru clujeni: Fotbal sau UNTOLD pe Cluj Arena?

Alin Tișe lansează întrebarea momentului pentru clujeni: Fotbal sau UNTOLD pe Cluj Arena?
| Foto: captură video

Discuțiile legate de starea gazonului și de schimbarea suprafeței de joc pe cel mai mare stadion din Cluj-Napoca par că nu se mai termină. Liderul CJ Cluj, Alin Tișe, vine cu o teorie interesantă, în care spune că nu toată lumea este cu fotbalul așa cum ar părea la prima vedere. 

Președintele Consiliului Județean Cluj a vorbit, marți dimineață, la un post de radio local, despre organizarea unui fel de referendum pentru a vedea ce-și doresc cu adevărat clujenii să se întâmple pe stadionul din Parcul Central.

„Trebuie văzut dacă Clujul își dorește să aibă mai departe competiții și de acest tip. Dacă clujenii doresc un referendum să ne spună ce doresc să se întâmple pe stadion. Doresc numai fotbal, doresc și fotbal și evenimente culturale, doresc Untold sau nu îl doresc, nu știu asta pentru că nu am întrebat pe toată lumea. Greu de spus astăzi dacă întrebându-i spun că doresc doar fotbal sau doresc și Untold. Nu toată lumea e cu fotbalul cum credem noi. Noi credem că toată lumea e cu fotbalul, nu este așa. O să aveți o supriză dacă întrebați oamenii”, a declarat Alin Tișe.

În ultima vreme au apărut în spațiul public discuții în contradictoriu referitoare la ce se va întâmpla pe Cluj Arena după ce va fi schimbat gazonul, pentru prima dată din bani publici, lucru care este programat să se întâmple în martie-aprilie.

Mulți oameni spun că se schimbă cam degeaba, deoarece în câteva luni este programat festivalul Untold (începutul lunii august) și suprafața de joc va fi iar distrusă.

Pe de altă parte, directorul Cluj Arena, Radu Rațiu, a spus, luni, la ZIUA LIVE, că organizatorii Untold au găsit o nouă soluție modernă, folosită în Statele Unite ale Americii, pentru acoperirea și protejarea suprafeței de joc, pentru ca aceasta să nu mai aibă de suferit.

Consiliul Județean Cluj va schimba în totalitate gazonul de pe Cluj Arena, până la cota -40 cm. Din punct de vedere tehnic, acesta va avea o densitate minimă de 98% și va fi amplasat pe un substrat totalmente din nisip. Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, cu această ocazie va fi înlocuit și sistemul de încălzire a gazonului, cu unul nou, performant.

Amintim faptul că actualul gazon nu a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold.

Comenteaza