Video Alin Tișe, detalii despre vizita premierului Ciucă de la Cluj: „Am vorbit despre descentralizare, debirocratizare și digitalizare”

Alin Tișe, detalii despre vizita premierului Ciucă de la Cluj: „Am vorbit despre descentralizare, debirocratizare și digitalizare”
| Foto: Facebook.com/Sorin Moldovan

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, care este și noul lider al PNL, alături de ministrul de Interne, Lucian Bode, au efectuat o vizită de două zile, la sfârșitul săptămânii, trecute în județul Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a oferit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) detalii de la întâlnirea premierului Ciucă cu primarii liberali din județ.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu prim-ministrul României la solicitarea primarilor noștri și a administrațiilor publice locale. A fost și dorința dânsului de a se vedea cu aleșii. La acea întâlnire s-au discutat mai multe probleme care țin de relația administrației locale versus administrația centrală, modul de avizare a unor proiecte, debirocratizarea, etc.

De exemplu, eu am avut o luare de poziție care viza practic câteva teme, dar în principal tema descentralizării, debirocratizării și digitalizării administrației publice locale. Vorbim de atâția ani despre aceste lucruri. Am înțeles că nu se poate face regionalizarea că trebuie modificată Constituția.

Dar, până atunci, putem face descentralizare. De asemenea, putem face digitalizarea administrațiilor publice locale. Se poate face foarte simplu prin implementarea unor programe și prin lăsarea primarilor să-și găsească unul sau doi specialiști care să știe să lucreze cu aceste programe”, ne-a declarat Alin Tișe.

Premierul Nicolae Ciucă, care a fost ales președinte al PNL în luna aprilie a acestui an, a fost, vineri, la prima întâlnire cu primarii liberali din județul Cluj, din postura de lider al partidului.

Comenteaza