Alin Tișe, concluzii la final de 2023: „A fost un an dificil, cu multe momente grele”

Alin Tișe, concluzii la final de 2023: „A fost un an dificil, cu multe momente grele”

Președintele Consiliului Județean Cluj spune că acest lucru se datorează mai multor motive, printre care se numără: politicile bugetare ale Guvernului, încasarea banilor la bugetul de stat sau întârzierea finanțărilor prin PNRR și Programul „Anghel Saligny”.

Liderul forului administrativ județean clujean a fost întrebat, marți, la un post local de radio, cum a fost anul ce stă să se încheie în mai puțin de o lună.

Pot spune că a fost un an dificil din punct de vedere al administrației publice locale și județene. Sunt mai multe motive pentru asta. A fost greu deoarece anumite proiecte europene au ajuns la capăt și a fost nevoie de cofinanțare din bugetele noastre. A trebuit să avem resursa financiară pregătită. Politicile bugetare ale Guvernului de-a lungul anului au creat mari probleme administrațiilor publice locale. Au fost multe restricții introduse de Guvern care vizau în special cheltuielile bugetare și reducerea numărului de personal.

De asemenea, a fost un an greu în ceea ce privește încasarea banilor la bugetul de stat. Colectarea a fost greoaie, iar repartizarea sumelor către instituțiile publice a fost în același registru. Anul acesta a fost dificil și în ceea ce privește finanțarea proiectelor prin PNRR sau prin Programul Național Anghel Saligny. Acestea au întârziat foarte mult, iar primarii au fost foarte nemulțumiți că n-au primit banii la timp.

În concluzie, aș spune că a fost un an dificil, cu multe momente grele, cu multe restricții bugetare și cu un efort special de a menține locurile de muncă, dar și de a da funcționarilor publici salariile mărite conform legislației existente. Una peste alta, la fel ca în privat, unde a fost un an poate și mai dificil, am avut măcar siguranța că salariile se pot da. Angajații de la stat sunt mult mai protejați decât cei de la privat”, a afirmat Alin Tișe.

Comenteaza