Alin Tișe cere demisia ministrului Sănătății. Continuă scandalul de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj

Alin Tișe cere demisia ministrului Sănătății. Continuă scandalul de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj
| Foto: G4Media

Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat marți seara, că ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, trebuie să demisioneze dacă se ajunge la desființarea Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

”Este inadmisibil așa ceva! Doamna ministru trebuie să plece dacă închide Institutul de Urologie și Transplant. Eu am, așa, o idee pentru ce ar vrea dânsa să transforme institutul într-o secție a Spitalului Județean. O face pentru că spitalul are probleme cu acreditarea, n-au acolo secție de transplant, n-au alte asemenea secții importante.

Doamna ministru s-ar trezi într-o poziție pe care n-o știe gestiona, nu e adusă de pe Lună, un ministru al Sănătății trebuie să gestioneze problemele sănătății în această țară. Nu poate face ce doreşte. Medicii de acolo ar fi trebuit consultați, noi, de la Consiliul Județean am fi putut fi consultați, și găseam soluții împreună.

Noi dorim să preluăm acest institut la Consiliul Județean, pentru că acesta face parte integrantă din viitorul Centru Integrat de Transplant Multiorgan pe care-l vom construi pe strada Victor Babeș”, a declarat Alin Tișe, la Antena 3. 

Consiliul Județean Cluj a recepționat anteproiectul, prima fază din cadrul procesului de proiectare a viitorului Centru Integrat de Transplant Multiorgan Cluj, în luna februarie a acestui an. Aici vor avea loc intervenții ce vizează transplantul de rinichi, de plămâni, de ficat și inimă. De menționat că în viitorul centru integrat va fi relocat în întregime și Institutul de Transplant Renal.

Primul Centru de transplant multiorgan din România va fi ridicat pe strada Victor Babeș din Cluj-Napoca, pe terenul de 15.000 mp din apropierea Spitalului clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”, va avea o suprafață construibilă de 7.000 mp, 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic. Spitalul va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.

Citeşte şi: ICUTR, clarificări punct cu punct după afirmațiile ministrului Sănătății. "Nu am identificat nici un motiv de oportunitate privind comasarea propusă"

Comenteaza