Update Tişe anunţă că a câştigat bătălia cu directorii din subordine. Disputa cu Aeroportul Cluj încă se joacă

Tişe anunţă că a câştigat bătălia cu directorii din subordine. Disputa cu Aeroportul Cluj încă se joacă
Alin Tişe anunţă că a câştigat bătălia cu directorii de societăţi din subordine. Disputa cu aeroportul Cluj încă se joacă
Alin Tişe anunţă că a câştigat bătălia cu directorii de societăţi din subordine. Disputa cu aeroportul Cluj încă se joacă

Preşedintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a anunţat că a câştigat 6 din cele 7 procese pornite de prefectul judeţului împotriva unor hotărâri care schimbau componenţa consiliilor de administraţie (CA) de la entităţile subordonate şi deschideau calea unor concursuri pentru posturile de directori.

 “În urmă cu câteva luni am hotărât la nivelul CJ acea incompatibilitate între membru de CA şi director, adică nicio persoană să nu mai fie şi director şi membru de CA şi preşedinte de CA. Am dat o hotărâre identică pentru cele 7 entităţi din subordinea noastră.

La acea vreme a fost mare scandal, ştiţi prea bine, acuza a fost aceea că se încearcă prin acele hotărâri ale noastre să facem epurări politice, să înlocuim directori cu alţi directori. Iată că după câteva luni, după ce prefectul în mod absolut abuziv a atacat hotărârile, le-am câştigat. Din 7 procese, 6 au fost terminate deja, în care CJ Cluj a avut câştig de cauză.

Am câştigat în acţiunile pornite de prefect pentru Agrotransilvania, Clujana, Tetarom, Drumuri şi Poduri Judeţene, Univers T şi Compania de Apă Someș. Singurul proces care nu este terminat încă pentru că termenele au fost date la instanţe diferite, la complete diferite, este aeroportul, care are termen în 24 mai, dar speţele sunt identice, hotărârile noastre sunt identice pentru toate cele 7 entităţi.

La aeroport se termina şi acolo, doar că dându-şi seama cei care apără aeroportul că hotărârea este la fel cu a celorlalte 6 unde deja s-a luat o hotărâre, au invocat neconstituţionalitatea legii. Nu mai e de vină CJ care a dat hotărârea, ci legea în baza căreia CJ Cluj a dat hotărârea, respectiv ordonanţa nr. 109, pe care a aplicat-o toată ţara”, a declarat Alin Tişe, într-o conferinţă de presă.

Şeful CJ Cluj l-a acuzat pe prefectul judeţului că a iniţiat în acest caz “o acţiune politică” şi s-a întrebat retoric cine răspunde pentru acest lucru.

“Se demonstrează acum că atacul prefectului de acum câteva luni a fost o acţiune politică prin care încercându-se să se salveze pielea unora dintre membrii acestor CA-uri, au fost atacate toate hotărârile, fără discernământ şi acum lucrurile au intrat într-o normalitate.

Deja la unele entităţi hotărârile au fost puse în aplicare, respectiv membrii CA au fost validaţi, au dat drumul la concursuri şi cu toate acestea prefectul s-a tot dus şi a atacat. Eu sper ca într-un timp cât mai scurt să se finalizeze şi procesul de la aeroport. La Cluj ordonanţa nr. 109 nu s-a aplicat  timp de patru ani din aceste considerente, existau mulţi directori care erau de neînlocuit şi şi-au imaginat că pot să menţină cele două sau trei poziţii la nesfârşit.

Întrebarea este cine răspunde acum pentru prejudiciul pe care l-a cauzat prefectul printr-o acţiune abuzivă? Pentru că dacă CA-urile nu ar fi mers mai departe să aplice hotărârea, am fi avut 7 entităţi blocate, în care conducerea era tot interimară, deşi ordonanţa nr. 109 ne obliga să trecem la o selecţie transparentă a managerilor.

Culmea în unele cazuri hotărârile s-au aplicat şi nu a fost înlocuit directorul din funcţie cu un director politic, pentru că fie sunt tot aceiaşi, fie la unii le-a încetat mandatul”, a mai arătat Tişe. Preşedintele CJ Cluj a mai informat că deocamdată niciun concurs de selecţie a unui nou director în regiile şi societăţile din subordinea forului judeţean, nu s-a finalizat încă.  

Prefectul Clujului aşteaptă motivarea hotărârilor judecătoreşti

Contactat de Ziua de Cluj pentru a exprima un punct de vedere despre afirmaţiile preşedintelui CJ Cluj, prefectul judeţului Aurel Cherecheş a spus că instituţia pe care o conduce aşteaptă motivarea instanţelor în cazul acestor decizii şi după aceea va exprima o poziţie publică.

Prefectul Clujului a ţinut să precizeze, legat de aceste procese, că nu este vorba de hotărâri irevocabile, fii doar decizii luate în primă instanţă şi că instituţia va decide dacă le va ataca cu recurs după analiza motivării hotărârilor.

Liderul PSD Cluj, mai multe întrebări pentru Alin Tişe

 PSD Cluj a intervenit, prin vocea liderului său Horia Nasra, în această dispută. „Alin Tişe a ajuns să se laude triumfător cu procesele contra directorilor din subordinea sa în loc să explice: De ce Centrul de Management Integrat al Deşeurilor nu este finalizat? De ce nu a construit Tetarom IV şi V aşa cum a promis? De ce blochează şi proiectul Tetapolis?

De ce majoritatea drumurilor sunt la fel de proaste ca în primul său mandat de preşedinte? De ce Spitalul Clinic de Urgenţă de Copii este doar un proiect pe hârtie? De ce extinderea pistei aeroportului la 3.500 m este amânată? De ce instituţia a fost incapabilă să gestioneze un proiect prin care se introduce apă în mai multe comune clujene?

Răspunsul este unul singur: Pentru că în CJ Cluj executivul practică politica struţului, se preface că nu sunt probleme şi târăşte instituţia în scandaluri personale!” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Comenteaza