Ajuns consilier judeţean, Lăpuşan acuză conducerea că amână rezilierea contractului cu Kiat VIDEO

Ajuns consilier judeţean, Lăpuşan acuză conducerea că amână rezilierea contractului cu Kiat VIDEO
Contractul pentru modernizarea drumurilor judeţene stârneşte nemulţumiri în interiorul USL. Preşedintele PSD Cluj, care este şi consilier judeţean, a acuzat voalat conducerea liberală de la consiliul judeţean că a amânat problema contractului încheiat cu turcii de la Kiat, care nu a fost pus niciodată în practică.

Liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Remus Lăpuşan, a anunţat că discuţiile pe marginea contractului cu Kiat ar trebui tranşate luna aceasta. El a criticat actuala conducere liberală a Consiliului Judeţean.

"Ni s-a spus că firma face documentaţia şi se apucă de treabă", spune consilierul judeţean PSD Remus Lăpuşan. "Eu astăzi în ianuarie eu nu prea văd efectele acestei colaborări. Şi cineva o să trebuiască să răspundă pentru aceste tergiversări şi eu nu sunt de acord să răspund".

Săptămâna trecută, preşedintele liberal al Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a declarat reporterilor Realitatea TV Cluj că administraţia judeţeană va reabilita în regie proprie drumurile care trebuiau reparate turcii de la Kiat. Şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe, consideră că înţelegerea cu KIAT trebuia reziliată.

"În urmă cu aproximativ un an, la Consiliul Judeţean au fost pregătite documentele pentru a se rezilia acel contract pentru că la acea vreme nu am reuşit să ajungem la un numitor comun cu acea firmă", explică fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe, actual senator. "Contractul în sine aşa cum a fost depus la vremea respectivă nu poate fi realizat. Tocmai în mai anul trecut am propus rezilierea acelui contract. Sunt surprins că de atunci până acum autoritatea judeţeană nu a luat nici o decizie".

Compania KIAT a câştigat iniţial licitaţia pentru modernizarea a peste 400 de kilometri de drum judeţean, din care a dorit ulterior să scoată lucrările de modernizare a podurilor de pe traseu. Acum, constructorii turci au acceptat să modernizeze şi podurile în preţul iniţial, însă părţile continuă să amâne semnarea contractului.

Reporter Cristian TODEA
Imagine Zoltan SZUCS

Comenteaza