Aeroportul Cluj se pregăteşte de pasagerul cu numărul 2 milioane din 2018

Aeroportul Cluj se pregăteşte de pasagerul cu numărul 2 milioane din 2018
| Foto: Arhiva

Pasagerul cu numărul 2.000.000 este aşteptat pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj cu 12 zile mai devreme decât în 2017. 

Atingerea pragului de 2 milioane de pasageri pe aeroportul clujean va avea loc cu 12 zile mai devreme decât în 2017, a anunţat David Ciceo, directorul Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, luni la Realitatea FM Cluj: "Avem o creştere de 5% şi sperăm ca în 10 septembrie să aniversăm 2 milioane de pasageri, mai repede decât anul trecut, când am atins acest prag în 22 septembrie".

De asemenea, conducerea aeropotului estimează că, până la sfârşitul anului, numărul pasagerilor se va apropia de pragul de 3 milioane: "La sfârşitul anului, ne apropiem de un prag important, de 3 milioane de pasageri. Este posibil însă ca acest prag să fie depăşit doar anul viitor", a adăugat Ciceo.

1.297.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj în primele  6 luni ale anului 2018. 

Pasagerul cu numărul 1.000.0000 din acest an a fost sărbătorit în data de 24 mai, cu o lună mai devreme comparativ cu anul 2017, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a traficului aerian din primele 5 luni ale anului. Norocosul pasager a fost Teodosia Maria Pop, o tânără născută la Satu Mare, dar care s-a stabilit la Cluj de 11 ani. Ea a fost premiată, cu această ocazie, cu un zbor tur-retur la Istanbul, la clasa business, cu operatorul Turkish Airlines.

Anul 2017 a adus o premieră pentru aeroportul clujean: 2 milioane de pasageri. În data de 21 septembrie 2017. 

Nu în ultimul rând, David Ciceo anticipează că, în următorul deceniu, numărul pasagerilor va depăşi 7 milioane/an, cifră care aduce cu sine investiții și în extinderea parcării auto, dar și necesitatea unui hotel în proximitatea aeroportului. "Ca să aducem 7 milioane de pasageri la Cluj, cum avem în plan, trebuie să aducem noi companii aeriene, noi destinaţii, trebuie să asigurăm infrastructura. Construirea unei parcări auto şi a unui hotel în apropierea aeroportului este importantă, iar investiţia este asumată de Consiliul Judeţean", a transmis Ciceo.

 

 

 

 

Comenteaza