Aeroportul Cluj, la pasagerul 1.000.000 în 2010

Aeroportul Cluj, la pasagerul 1.000.000 în 2010
Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a anunţat ieri o creştere de 25% a traficului aeroportuar faţă de anul trecut. Cel mai important eveniment al anului 2010 este atingerea pragului de un milion de pasageri deserviţi, eveniment pe care directorul aeroportului, David Ciceo, a ţinut să-l marcheze printr-un eveniment ce va fi organizat luni.
Săptămâna viitoare, aeroportul va atinge pragul de un milion de pasageri în 2010, având în vedere că până la finalul lunii noiembrie numărul pasagerilor a depăşit 930.000. “Avem estimările proprii, avem datele oferite de companiile aeriene, care ne spun ce rezervări sunt, pentru ce curse, astfel că putem afirma cu certitudine că săptămâna viitoare ajungem la un milion de pasageri. Pentru noi e un moment extrem de important şi de aceea ne bucurăm pentru această reuşită. Otopeni, cel mai important aeroport din România, a ajuns la această performanţă încă din 1996. Acum a venit rândul nostru, iar asta dovedeşte că am ajuns la un anumit nivel de dezvoltare”, a precizat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

“Atingerea pragului de un milion de pasageri reprezintă un moment important, care demonstrează că investiţiile derulate de administraţia judeţeană în modernizarea şi dezvoltarea aeroportului au fost necesare şi justificate. Dezvoltarea judeţului nostru este legată şi de acest obiectiv. Este o poartă de intrare, dar şi o carte de vizită. Şi în perioada următoare vom continua proiectele care au în vedere extinderea şi modernizarea acestui obiectiv”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află aeroportul. Nu doar numărul pasagerilor a înregistrat o creştere faţă de 2009, ci şi cel al mişcărilor (aterizări şi decolări), care a crescut cu 25% faţă de anul trecut.

Comenteaza