Adio centrale de apartament la Cluj! Boc: „Vom contribui la scăderea prețurilor pentru factura de energie”

Adio centrale de apartament la Cluj! Boc: „Vom contribui la scăderea prețurilor pentru  factura de energie”

Se modernizează sistemul de termoficare la Cluj. Primarul Emil Boc speră să fie aprobată forma finală a proiectului chiar din luna ianuarie. 

Din 18 ianuarie 2022 vor fi interzise centralele individuale de apartament. Vor mai fi permise doar centralele de bloc sau racordarea la Regia de Termoficare Cluj. Aleșii locali ar urma să voteze schimbările legislative la ședința din 17 ianuarie.

„Pentru viitor, toate blocurile din Cluj care se vor contrui vor avea fie conectare la sistemul de termoficare, fie o singură centrală pe bloc, astfel încât să diminuăm numărul centralelor de apartament, care din nefericire și costă, sunt poluante și ne pun în pericol sănătatea. Acest lucru va conduce, după părerea noastră, atât la o scădere a prețurilor pentru cetățeni la factura la energie și cu siguranță va contribui la creșterea sănătății prin nepoluarea pe care nu o vom mai avea în oraș”, a spus Emil Boc.

Clujul, exemplu pentru toată România

Primarul Clujului speră ca această inițiativă să fie "exportată" în toată țara.

„Ne-am bucura să vedem acest lucru la nivel național pentru că este necesar pentru România. Orașul nostru va intra și în competiția pentru oraș neutru din punct de vedere climatic până în 2030. Această măsură face parte și din acest proiect major al nostru, de a veni pe multiple planuri de diminuare a poluării, inclusiv cu centralele de apartament. Pentru cele existente nu avem cum să intervenim, dar pe viitor putem să facem acest lucru, pentru a ne pregăti sănătatea copiilor noștri din acest oraș”, a mai declarat Emil Boc.

Comenteaza