Adio, bazin de înot în Gheorgheni! Primăria îşi ia terenul înapoi de la Compania de Investiţii

Adio, bazin de înot în Gheorgheni! Primăria îşi ia terenul înapoi de la Compania de Investiţii
Primăria din Cluj-Napoca renunţă la bazinul de polo ce urma să fie construit în cartierul Gheogrheni prin Compania Naţională de Investiţii.

O decizie în acest sens o vor lua consilierii locali şi în şedinţa de marţi, unde aceştia urmează să revoce hotărârile de Consiliu Local 382/2009, 75/2011 şi 251/2001.

Decizia de a se construi un bazin de polo în Cluj-Napoca e veche, din 2007, când ANI a aprobat un program, "Bazine de înot", unde a fost inclus şi oraşul. Consiliul Local a dat în folosinţă gratuită un teren de 12.200 metri pătraţi către ANI pentru construirea bazinului, dar acesta nu a fost preluzat din cauză că în protocolul de predare-primire a imobilului nu a semnat nimeni în numele Companiei de Investiţii. "Având în vedere perioada mare de timp care s-a scurs de la data iniţierii acestui obiectiv şi până în prezent, am solicitat în repetate rânduri Companiei Naţionale de Investiţii, atât în anul 2012 cât şi în anul 2013, o informare asupra stadiului execuţiei proiectului pe amplasament. Ca urmare a ultimei solicitări, CNI ne comunică faptul că până la data adresei programul "Bazine de înot" nu are alocaţii bugetare pentru anul 2013", precizează Primăria Cluj-Napoca.

Menţionăm, proiectarea şi execuţia bazinului de înot din Gheorgheni au fost licitate şi atribuite, şi nu pe bani puţini: Scorillo Intercom urma să încaseze 3,7 milioane de euro pentru proiectare şi execuţie şi a publicat în 2010 şi câteva simulări 3D pentru a prezenta cum va arăta în final clădirea. Atunci, Primăria Cluj-Napoca anunţa că lucrările vor începe în noiembrie 2010. Atunci, preşedintele asociaţiei judeţene de polo, Radu Nechita, îşi manifesta scepticismul: "Sper să trăiesc 90 de ani, până se inaugurează bazinul. Acum glumesc, dar să ştiţi că situaţia poloului din România e foarte precară. În momentul acesta există doar un singur bazin, cel de la Oradea, cu toate acestea naţionala e între primele echipe din Europa. Bazinul din cartierul Gheorgheni, la cum ştiu eu proiectul, va fi unul olimpic, de opt culoare, cel mai modern din ţară, s-ar putea organiza inclusiv meciuri pentru Campionatele Mondiale, ipotetic vorbind, dacă se va organiza vreo astfel de competiţie în România. Cred că ar fi cea mai importantă investiţie din România postdecembristă în acest domeniu. Practic, s-ar dubla numărul bazinelor din ţară", spunea Nechita în 2010.

Contractul nu a mai fost onorat, spune Adrian Colomar, reprezentantul Scorillo Intercom, pentru ziuadecj.ro. "Nu s-a plătit niciun leu pentru că nu a fost executat", a spus el.

Comenteaza