A început asfaltarea pe drumul judeţean Sic – Vişea

A început asfaltarea pe drumul judeţean Sic –  Vişea

Lucrările demarate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean 109D Sic – Coasta – Vişea au intrat în etapa de așternere a covorului asfaltic.

„Îmbunătățirea acestui drum județean contribuie la asigurarea unui trafic rapid și în condiții de siguranță pentru locuitorii din zonă şi a unui acces facil la mai multe obiective de mare interes turistic precum Mănăstirea de la Nicula, Lacul știucilor de la Săcălaia sau Rezervația naturală Stufărișurile de la Sic”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

După ce, în prealabil, pe un tronson de drum în lungime de 5,8 kilometri cuprins între pozițiile 17+900 și 23+700, s-au executat lucrări de reciclare cu adaos de ciment şi lianţi, cu cilindrare, au fost demarate lucrările de asfaltare a acestui tronson. Până în acest moment a fost deja asfaltat un sector de drum în lungime de peste un kilometru, pe ambele sensuri de circulaţie.

Lungimea totală a sectorului vizat de lucrările de întreţinere este de 23,7 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 23+70, urmând ca, pe porţiunile rămase, să se execute lucrări de refacere a sistemului rutier constând în burduşiri, plombări cu emulsie bituminoasă, plombări cu beton asfaltic, completări de acostamente și curățarea șanțurilor și rigolelor. Anterior, au fost executate burduşiri şi plombări pe raza localităţii Sic.

Comenteaza