Video A fost aprobată suplimentarea numărului de benzi pe strada Eroilor din Florești. Va mai avea și piste de biciclete, trotuar, zonă verde

A fost aprobată suplimentarea numărului de benzi pe strada Eroilor din Florești. Va mai avea și piste de biciclete, trotuar, zonă verde
| Foto: captură video

Primarul Floreștiului a anunțat la ZIUA LIVE că a primit acceptul autorităților centrale pentru a modifica proiectul străzii Eroilor și a mări numărul de benzi de circulație de la două la trei.

Bogdan Pivariu susține că după finalizarea documentației tehnice a proiectului, acesta va fi scos la licitație pentru proiectare și execuție.

„Am primit de curând adresa de la minister prin care ni se permite să adăugăm o bandă în plus. Am avut multiple discuții cu cei de la minister, pentru că este un proiect finanțat pe fonduri guvernamentale și am primit acceptul acestora pentru a putea modifica proiectul și a pune noi benzi.

În acest moment se desfășoară Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), documentația care stă la baza licitației, urmând ca probabil în cel mult 30 de zile să fie finalizată, iar atunci să scoatem la licitație pentru proiectare și execuție”, a declarat, la ZIUA LIVE, edilul Floreștiului.

Pivariu a mai adăugat că își dorește să fie cât mai mult spațiu verde. „Execuția nu va fi foarte ușoară, dar sunt identificate problemele și lucrările vor fi executate, iar Eroilor va arăta așa cum ne dorim cu toții”, a afirmat acesta.

Astfel, strada Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite.

Edilul comunei Florești estima în urmă cu câteva luni că noua licitație s-ar putea finaliza până în decembrie, iar în 2022 lucrarea să fie realizată complet.

Amintim că, în luna ianuarie, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza