Foto A doua oară a fost cu noroc! VERDE de la urbaniști pentru extinderea unui ansamblu rezidențial din Cluj

A doua oară a fost cu noroc! VERDE de la urbaniști pentru extinderea unui ansamblu rezidențial din Cluj
| Foto: Facebook.com/somesgardens.ro
A doua oară a fost cu noroc! VERDE de la urbaniști pentru extinderea unui ansamblu rezidențial din Cluj
A doua oară a fost cu noroc! VERDE de la urbaniști pentru extinderea unui ansamblu rezidențial din Cluj
A doua oară a fost cu noroc! VERDE de la urbaniști pentru extinderea unui ansamblu rezidențial din Cluj

Este vorba de cea de-a doua etapă a dezvoltării ansamblului rezidențial „Someș Gardens” din localitatea Jucu de Mijloc, județul Cluj.

Proiectul a revenit, joi, pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. În luna martie a fost respins de către comisia de urbanism. Motivele au fost legate de o reconfigurare pe partea de parcele, o alee către parc și gândirea unui culoar verde-albastru către lacurile din Câmpenești.

Beneficiarul investiției este Alex Auto Service SRL, care a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 5 milioane de lei pe anul 2021 potrivit site-urilor de specialitate.

În acest moment, ansamblul rezidențial are construite 26 de case, iar în etapa a doua se dorește edificarea a încă 16.

Potrivit documentației, parcelarea terenului se dorește a fi realizată în vederea construirii de locuințe unifamiliale (în regim izolat sau cuplat), a drumurilor de acces care le vor prelungi pe cele existente și realizate în prima fază a ansamblului. Funcțiunea de locuire este susținută prin propunerea de spații verzi comune care vor deservi atât parcelele noi propuse prin PUZ, cât și zona învecinată.

În apropierea amplasamentului se află cursul de apă al Someșului Mic, iar pe latura sudică, terenul se învecinează cu râul Feiurdeni, un afluent al Someșului Mic.

În urma parcelării terenului studiat în suprafață de 16.956 mp, el va fi alcătuit din:

- 10 parcele pentru locuințe unifamiliale; cea mai mică parcelă are 586 mp, cea mai mare – 1.624 mp, o parcelă destinată spațiilor verzi de agrement și sport;

- o parcelă destinată zonei verzi adiacente râului Feiurdeni;

- două parcele reprezentate de drumuri care vor deservi parcele noi propuse și vor continua drumurile realizate în prima etapă a dezvoltării ansamblului „Someș Gardens”;

- suplimentar, o fâșie de aproximativ 333,7 mp din terenul studiat va fi rezervată lățirii drumului aflat în parte de est a parcelei.

Proiectul a primit aviz favorabil la a doua încercare

Totuși, membrii comisiei de urbanism au avut iar câteva observații de făcut. S-a solicitat un spațiu verde mai mare și o posibilă renunțare la una dintre parcele în schimb. Totodată, s-a vorbit despre o amenajare pe ambele maluri ale cursului de apă din zonă.

Liderul Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a dat undă verde proiectului: „Trebuie făcută o reamplasare a zonei verzi. Poate să se renunțe la un imobil, iar astfel se mărește spațiul verde, care ar putea fi mutat în partea de sud a terenuluui. Așadar, vom avea o perdea verde acolo. Propun un aviz favorabil ținând cont de aceste modificări”, a afirmat Tișe.

Comenteaza