900 de copii au rămas fără loc în creşe, în 2018. "Emil Boc şi Dan Tarcea au fugit de responsabilitate!"

900 de copii au rămas fără loc în creşe, în 2018. "Emil Boc şi Dan Tarcea au fugit de responsabilitate!"

Peste 900 de copii au rămas în acest an fără loc în creșă, deşi Cluj-Napoca dispune de 15 unități, cu alte două în stadiu de construcţie. Situaţia se complică şi mai mult pentru că în schemă intervin familiile care îşi fac viză de flotant. În plus, au întâietate petru un loc în creşă copiii proveniţi din familii mari sau din medii sociale dezavantajate.

Primăria Cluj-Napoca a format, în iunie, un grup de lucru, condus de viceprimarul Olah Emese, pentru a găsi soluţii la această problemă. 

''Într-adevăr cererea pentru creşe este foarte mare. Vin multe familii din localităţile limitrofe Clujului şi îşi fac flotant pe oraş. Încercăm să găsim soluţii pentru această problemă, iar o propunere ar fi ca familiile cu domiciliul în Cluj-Napoca şi nu cu flotant să primească punctaj mai mare. De asemenea, ne gândim să îi ajutăm pe cei cu venituri mici să îşi ducă copiii la creşă privată. Aşadar, a doua propunere ar fi ca Primăria Cluj-Napoca să plătească o parte din taxa de şcolarizare pentru aceşti copii", a declarat la acea vreme viceprimarul Dan Tarcea.

Grupul de lucru urma să vină cu propuneri concrete în luna august, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

“Emil Boc şi Dan Tarcea au fugit de responsabilitatea soluţionării deficitului de creşe, organizând un grup de lucru pentru a găsi soluţii la această problemă. Soluţiile concrete, după cinci luni, lipsesc cu desăvârşire! Guvernul PSD a alocat anul trecut 17 milioane lei pentru construirea a două creşe în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca şi alte două în comunele Baciu şi Gilău, ambele în valoare de 7,5 milioane lei, fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, însă este nevoie şi de implicarea primarului Emil Boc în această speţă", a declarat deputatul Horia Nasra, care este şi preşedinte interimar al PSD Cluj.

"Concret, deficitul de creşe putea şi poate fi rezolvat doar astfel: construcţia de creşe, obţinerea finanţării prin fonduri europene, din bugetul propriu şi finanţare guvernamentală. Îi sugerez primarului să se apuce de treabă şi să rezolve problema creşelor pentru ca în vara lui 2019 să nu ne mai confruntăm cu această problemă!”, a precizat parlamentarul.

CITEŞTE ŞI Cum vrea să rezolve Primăria Cluj problema celor 900 de copii rămaşi fără loc în creşe

Comenteaza