60.000 de lei de la bugetul local pentru primul centru de cercetare a comportamentului la droguri din România

60.000 de lei de la bugetul local pentru primul centru de cercetare a comportamentului la droguri din România
Construirea în Cluj a centrului de cercetare pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri, o premieră în România, primeşte 60.000 de lei din bugetul local, săptămâna viitoare. Decizia o ia Consiliul Local în şedinţa de marţi.

 

Proiectul e derulat de Universitatea "Babeş-Bolyai" în colaborare cu Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", spitalul clinic judeţean Cluj, Institutul de mEdicină Legală Cluj, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria Cluj-Napoca. Protocolul dintre aceste instituţii a fost semnat în februarie anul trecut şi vizează investigarea atitudinilor faţă de consumul de etnobotanice. Coordonatorii de proiect sunt profesorul Adriana Băban de la Departamentul de Psihologie al UBB şi profesorul Maria Roth, de la Facultatea de Sociologie a aceleiaşi universităţi.


Un raport citat de echipa de proiect, derulat în 43 de ţări în 2012, arată că în România 2% dintre fetele şi 6% dintre băieţii de 11 ani din România au raportat consum de tutun cel puţin o dată pe săptămână. La 15 ani procentul creşte deja la 15% şi respectiv 25%. Proiectul are un buget de 106.500 de lei.

Comenteaza