Cinci oferte pentru planul urbanistic zonal. Se vrea hub educaţional, spital, bază sportivă cu bazin şi pădure-parc în Borhanci

Cinci oferte pentru planul urbanistic zonal. Se vrea hub educaţional, spital, bază sportivă cu bazin şi pădure-parc în Borhanci

Cinci oferte au fost depuse pentru realizarea planului urbanistic zonal (PUZ) şi studiului de fezabilitate (SF) pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale şi de sănătate, sportivă şi amenajare padure-parc în cartierul Borhanci. Valoarea contractului este de 2,4 milioane de lei, din fonduri bugetare. 

Cele cinci oferte au fost depuse de către:

Ofertele se află în etapa evaluării tehnice, iar câştigătorul va fi anunţat la finalul lunii iulie. 

HUB educaţional, spital, bază sportivă cu bazin şi pădure-parc în Borhanci

Conform caietului de sarcini, se doreşte elaborarea de studii preliminare şi concept urbanistic şi arhitectural, PUZ, studiu geotehnic de detaliu, SF pentru străzi şi trotuare, SF pentru şcoală gimnazială, liceu, grădiniţă şi creşă, SF pădure-parc, SF bază sportivă, bazin de înot, unitate de sănătate. 

Emil Boc a declarat, recent, că în Borhanci ar urma să fie construit un hub educaţional (şcoală, grădiniţă, creşă) şi parc, pe 76 ha, pe locul în care a fost gândit inițial Cartierul Tineretului. "Toate studiile de fezabilitate ne-au arătat că acolo nu se poate face cartier de locuinţe şi nici aqua park: costă foarte mult stabilizarea terenului pentru astfel de investiţii.

În urmă cu o lună, am decis ca pe acest teren să facem un hub educaţional şi un parc. Suntem în pregătirea proiectului; în 2021 vom reveni cu etapele de implementare. Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane. E posibil să fie şi investitori care să vrea să pună umărul la acest proiect. Până la finalizarea centurii metropolitane, construcţiile în Borhanci sunt sistate", a declarat edilul Emil Boc, în şedinţa de consiliul local.

După eşecul imobiliar Cesarom, din urmă cu 16 ani, în toamna lui 2015 primarul anunța ”reînvierea” proiectului unui cartier în acea zonă. Mai exact, Boc vorbea despre viabilizarea a 81 ha care urmau să fie parcelate și date tinerilor pentru a-și construi case.

178 de parcele a câte 300 mp ar fi trebuit realizate prin întocmirea unui PUZ, pentru care a existat și o licitație lansată în octombrie 2015. Acum aflăm că acest proiect nu este fezabil. Amintim şi că municipalitatea caută o locaţie pentru realizarea unui aqua park, după ce clujenii nu au fost de acord cu proiectul prevăzut în Parcul Est. 

Comenteaza