48 de proprietăţi afectate de lucrările de modernizare pe Calea Moților-Calea Mănăștur. Despăgubiri de 9.2 milioane lei

48 de proprietăţi afectate de lucrările de modernizare pe Calea Moților-Calea Mănăștur. Despăgubiri de 9.2 milioane lei

Primăria Cluj-Napoca va plăti exproprieri în valoare de 9.266.131 lei pentru modernizarea Calea Moților-Calea Mănăștur-strada Uzinei Electrice-strada Oțetului-strada Mărginașă. Banii provin din bugetul local. 

Începe procedura de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local la obiectivul de investiții „Modernizare Calea Moților-Calea Mănăștur-strada Uzinei Electrice-strada Oțetului-strada Mărginașă”. Proiectul de hotărâre se va afla pe masa consilierilor locali, în şedinţa de săptămâna viitoare. Evaluarea imobiliară a fost efectuată de către SC MONDEV REAL ESTATE SRL. 

Conform documentaţiei tehnice, sunt afectate un număr de 48 de imobile, din care 25 se află în domeniul privat, iar 23 în domeniul public al municipalităţii clujene. LISTA CU EXPROPRIERILE ŞI SUMELE ACORDATE AICI!

4 benzi pe Calea Mănăştur

La final de octombrie 2020, Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind "aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Modernizare Calea Moților-Calea Mănăștur-str. Uzinei Electrice-str. Oțetului-str. Mărginașă”.

Valoarea totală a investiţiei este de 54.4 milioane de lei (cu TVA). Finanţarea va fi făcută din bugetul local şi alte surse. Proiectantul este SC FIP Consulting SRL. Conform proiectului, vor fi patru benzi pe Calea Mănăştur (de 3 metri), iar la intersecţia cu strada Mărginaşă cinci brenzi de circulaţie, trotuare pe ambele părţi (lăţimi între 2 şi 5 ml), piste de biciclete în ambele sensuri (lăţimi de 2 ml). Ulterior, ar urma să fie introduse şi benzi dedicate pentru transportul în comun. 

 

 

Comenteaza