Foto 40 de containere de locuit, încălzite și mobilate pentru triajul pacienţilor la Cluj

40 de containere de locuit, încălzite și mobilate pentru triajul pacienţilor la Cluj
40 de containere de locuit, încălzite și mobilate înlocuiesc corturile de la UPU şi de la alte spitale din judeţ
40 de containere de locuit, încălzite și mobilate înlocuiesc corturile de la UPU şi de la alte spitale din judeţ
40 de containere de locuit, încălzite și mobilate înlocuiesc corturile de la UPU şi de la alte spitale din judeţ

Instituția Prefectului Cluj (IPC) anunţă că vor fi amplasate 40 de containtere de locuit, încălzite și mobilate la unitățile medicale din întreg județul pentru a înlocui corturile în sezonul rece.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Prefectura a precizat că vor fi instalate containere de locuit, pentru efectuarea triajului pacienților, în locul corturilor deja instalate la majoritatea spitalelor din județ. În urma unei evaluări, s-a stabilit necesarul de  40 de containere de locuit pentru întreg județul Cluj.

„Având în vedere că urmează sezonul rece, iar triajul pacienților se face în corturi la majoritatea spitalelor din județ, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, s-a făcut o evaluare și s-a concluzionat că cea mai bună variantă sunt containerele de locuit, care pot fi conectate la energie electrică și încălzite. Necesarul este de 40 de containere de locuit pentru întregul județ”, arată IPC.

A fost finalizată procedura de obținere a containerelor, cu sprijinul Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Județul Cluj, iar în urma aprobării în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj containerele au fost solicitate Comitetului Național pentru Situații de Urgență și Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

„Primele 8 containere ajunse la destinație vor fi repartizate astfel: 3 la Unitatea de Primiri Urgență Cluj-Napoca, 3 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și 2 la Secția Clinică de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență”, menționează IPC. Instituțiile implicate în acest demers se vor asigura că aceste containere pot fi în scurt timp instalate și utilizate în condiții optime.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza