3.6 mil. lei pentru modernizarea Liceului Bălcescu şi amenjarea canalului Morii. Integrarea sălii de gimnastică Sonia Iovan

3.6 mil. lei pentru modernizarea Liceului Bălcescu şi amenjarea canalului Morii. Integrarea sălii de gimnastică Sonia Iovan

Consilierii locali vor discuta, în şedinţa de săptămâna viitoare, proiectul de hotărâre privind "organizarea concursului de soluții finalizat prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru „Modernizarea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu și a străzilor adiacente” și aprobarea cuantumului premiilor care urmează să fie acordate".

Sumele acordate sunt următoarele: premiul I - contractul de proiectare - 2.4 mil lei, premiul II - 83.000 lei, premiul III - 41.500 lei. Scopul concursului este găsirea celei mai bune soluţii de modernizare a liceului şi amenajare a curţii interioare şi a străzilor adiacente.

În ceea ce privesc clădirile şcolii, se doreşte extinderea acestora şi modernizarea lor, digitalizarea şi dotarea cu echipamentele necesare a claselor, micşorarea, spre eliminare, a programului şcolar în două schimburi, modernizarea bibliotectii, includerea sălii de de gimnastică Sonia Iovan în ansamblul educaţional şi propunerea unui nivel de sală de sport pentru toţi elevii liceului şi un alt nivel pentru actuala sală de gimnastică. 

Pentru curtea şcolii se doreşte optimizarea terenurilor sportive, amplasarea de dotări specifice,etc.

În ceea ce priveşte spaţiul urban, se doreşte amenajarea în baza conceptelor de "walkable city" şi "smart city". Se doreşte pune în valoare a Canalului Morii, reducerea traficului de autoturisme şi încurajarea folosirii de vehicule alternative, precum şi folosirea transportului public de către profesori şi elevi. Se vor lăţi trotuarele, se vor crea spaţii de relaxare, cu mobilier stradal şi plante îngrijite. 

Concursul de soluţii va fi organizat de Ordinul Arhitecţilor din România. 

Comenteaza