2011-2015. Primăria Clujului, în zodia DNA

2011-2015. Primăria Clujului, în zodia DNA
Direcţia Naţională Anticorupţie face verificări la Primăria Cluj, în legătură cu presupuse acte de corupţie. Astăzi se împlinesc patru ani de când fostul primar Sorin Apostu a fost arestat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj au făcut verificări, în 10 noiembrie 2015, la Primăria Cluj-Napoca, într-un dosar privind sistemul de ticketing. Anchetatorii anticorupţie informează că descinderile au loc într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2012 - 2015.

Această perioadă a anului pare să fie una neagră pentru municipalitatea clujeană. Acum exact patru ani, tot în zodia scorpion, zodia DNA putem să-i spunem, procurorii erau de asemenea la primărie şi făceau verificări în privinţa fostului edil şef Sorin Apostu, acuzat, între timp judecat şi condamnat, de fapte de corupţie. În 10 noiembrie 2011, Apostu a fost dus la Curtea de Apel cu propunerea de arestare preventivă, iar verdictul a venit după miezul nopţii. Anterior, în 9 noiembrie, Apostu fusese ridicat şi apoi reţinut de procurorii DNA.

Apostu a fost acuzat, printre altele, că a primit 50.000 de euro de la comercianţii de pepeni din Dăbuleni pentru a putea să-şi vândă marfa în linişte la Cluj.

Sorin Apostu a fost condamnat iniţial, de Curtea de Apel Mureş, la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru luare de mită. În urma apelului, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mărit pedeapsa la 4 ani şi 6 luni.

Soţia sa, Monica Apostu, a fost de asemenea găsită vinovată şi condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare.

 

Comenteaza