16 x mov. Mai mult de jumătate dintre autobuzele poloneze sunt încă în garaj

16 x mov. Mai mult de jumătate dintre autobuzele poloneze sunt încă în garaj
Dintre cele 40 de autobuze mov cumpărate de primărie, doar 16 au ieşit pe străzile Clujului.

Invazia de mov se petrece treptat. Directorul Companiei de Transport Public (CTP), Liviu Neag, a explicat că, până acum, doar 16 dintre cele 40 de autobuze noi au ieşit din parcare.

"Aproape zilnic scoatem câte 2-3 maşini pe trasee. Pe măsură ce electroniştii de la compania Torent România fac setările computerului de bord, autobuzele pornesc la drum", a spus Neag. Acesta a dezvăluit şi când ar urma să-şi vadă polonezii banii pentru cele 40 de maşini. "Le plătim de Mărţişor. În contract e prevăzut că facem evaluarea maşinilor şi efectuăm plata la 60 de zile de la recepţie", a explicat şeful CTP.

Cele 40 de autobuze noi sunt marca Solaris Bus&Coach, se produc în Polonia, lângă Poznan, şi costă 282.000 de euro fiecare. Maşinile au sosit la Cluj începând cu 3 decembrie 2014, dar primele şase au început să circule pe liniile de transport în comun din oraş abia în 9 ianuarie 2015.

O altă informaţie care vine dinspre companie este legată de semnarea contractului pentru autobuzele nearticulate. Liviu Neag a confirmat o informaţie oferită în exclusivitate de ZIUA de CLUJ, şi anume că nu au existat contestaţii. "Vineri vor veni cei de la Briari's pentru discuţii, iar luni probabil vom semna contractul", a dezvăluit Neag, care a adăugat că se vor comanda zece autobuze. În caietul de sarcini e prevăzut că CTP poate comanda oricâte maşini, între una şi zece.

La licitaţia din octombrie 2014 au participat cinci companii: Mercedes, cu autobuze fabricate în Turcia, Briari's, cu Iveco Bus produse în Franţa, Solaris, firma poloneză care a trimis deja 40 de autobuze la Cluj, Isuzu Anadolu, care a propus mijloace de transport de persoane Temsa, asamblate în Turcia, şi BMC Truck&Bus, care a dorit să vină la Cluj cu autobuze Eurobus. Trei societăţi au fost descalificate, Mercedes, Solaris şi BMC, iar dintre cele două rămase în competiţie a câştigat Briari's.

Comenteaza