Video 12 milioane de lei, bani europeni, pentru dezafectarea rampei temporare de la Pata Rât

12 milioane de lei, bani europeni, pentru dezafectarea rampei temporare de la Pata Rât

Clujul va dezafecta rampa temporară de deșeuri municipale, din vecinătatea depozitului vechi Pata Rât. La conferința de lansare a proiectului european a participat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.

Primarul Emil Boc a anunțat lansarea, la Cluj-Napoca, a proiectului european „Rampă temporară dezafectată, comunitate clujeană protejată”(RTD-CCP) implementat prin programul „Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme” (RO-Mediu) - Apelul 2 - ”Măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare”.

Obiectivul proiectului este implementarea de măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozitul municipal temporar de la Pata Rât, prin implementarea unei soluții inovatoare și prietenoasă cu mediul care să contribuie, la finalul implementării proiectului, la reducerea cantității de deșeuri de pe platformă. Deșeurile rămase vor fi transferată în ceula de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

„Dezafectarea acestei rampe are mai multe dimensiuni și privește diminuarea păluării, dar și eliminarea deșeurilor de la rampa temporară de la Pata Rât. Astfel, vom avea la Cluj un mediu mai curat”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este: 12.308.750 lei, din care:
- 10.462.437,50 lei, suma acordată prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European SEE 2014-2021
- 1.846.312,50 RON,l finanțarea de la bugetul de stat prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Comenteaza