FOTO Bazinul olimpic acoperit din Grigorescu, funcţional începând de luni. Vezi tarifele

FOTO Bazinul olimpic acoperit din Grigorescu, funcţional începând de luni. Vezi tarifele
Bazinul olimpic acoperit din Ştrandul Sun, situat în cartierul clujean Gigorescu, va fi dat în folosinţă începând de luni, 3 octombrie 2016. Va funcţiona pe toată durata anului.

Ştrandul Sun a intrat anul acesta într-un proces de modernizare, motiv pentru care - pe timpul verii - bazinul mare a stat închis. Ştrandul se află în proprietatea municipalităţii, care l-a încredinţat, spre gestionare, Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP).

Edilul Emil Boc a anunţat, pe Facebook, că piscina acoperită cu balon va fi dată în folosinţă începând de luni, 3 octombrie 2016. Amenajarea bazinului olimpic acoperit din Grigorescu a costat 3.305.000 lei, bani publici.

"Pe lângă închiderea cu un balon presostatic cu triplă membrană a bazinului olimpic, în cadrul lucrărilor de modernizare au fost construite spații tehnice și vestiare, a fost reparată și refinisată cuva bazinului (care a fost adusă la o cotă maximă de 1,50 m), a fost reamenajată zona de acces către bazin, cu instalațiile electrice și de gaze aferente", informează municipalitatea.

Bazinul de dimensiuni olimpice (50m x 25 m), acoperit cu un balon presostatic, asigură o temperatură a apei de 26-28 grade Celsius, tratată automat grație unui sistem de filtrare modern. Este dotat cu aparatură pentru fitness: treadmill aquaness (benzi de alergare acvatice), aquabike aquaness (biciclete acvatice), static Swim (sistem de înot contracurent pentru antrenament aquafitness)

Bazinul va funcționa după următorul program: luni-vineri - 6.00- 22.00, sâmbătă- duminică 8.00-18.00. Biletul de intrare va costa 18 lei, iar copiii, elevii, studenții, pensionarii și persoanele cu dizabilități vor plăti doar 12 lei.

La Bazinul Olimpic Grigorescu, Primăria Cluj-Napoca și RADP vor derula programe speciale de învățare a înotului pentru elevii din clasele primare, în intervalul orar 8.00-12.00.

Municipalitatea doreşte ca Sun să devină pe viitor un aquapark, cu bazin de înot deschis în toate anotimpurile şi cu patinoar pe timp de iarnă. Prima etapă de modernizare a ştrandului a fost realizată de asocierea Alfaconstruct SA, 3G Sport SRL, Adi Proiect SRL.

În prezent se lucrează la proiectul de deviere a magistralei electrice care afectează lucrările de construire a Aqua Parkului, urmând ca după finalizarea acestuia să se treacă la realizare proiectului propriu-zis.

 

Comenteaza