2,5 milioane de lei pentru acoperirea unui bazin de la SUN

2,5 milioane de lei pentru acoperirea unui bazin de la SUN
Bazinul olimpic din incinta bazei de agrement din Grigorescu ar putea fi folosit indiferent de anotimp. Asta dacă aleșii locali dau undă verde unui proiect care presupune achiziționarea unui balon presostatic care să acopere piscina.

Pentru reabilitarea bazinului cu o dimensiune de 50x25 de metri, respectiv pentru acoperirea acestuia cu o membrană presostatică triplă ar fi nevoie de o investiție de aproximativ 2,5 milioane de lei. Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție "Acoperire bazin olimplic din ștrand - baza de agrement Grigorescu Cluj-Napoca cu balon presostatic protector" va ajunge joi pe masa consilierilor locali.

Conform temei de proiectare, sunt propuse următoarele lucrări: acoperirea bazinului olimpic cu un balon presostatic, spații și vestiare pentru vizitatori, amenajări perimetrale în jurul bazinului, reamenajarea zonei de acces, precum și construirea unei terase adiacente bazinului, cu intrare numai din zona acestuia. De altfel, bazinul olimpic existent va fi refinisat, fiind adus la o adâncime maximă de 1,5 metri.

Ca urmare a acestei investiţii, bazinul olimpic din incinta ștrandului Sun din oraş va putea fi utilizat indiferent de anotimp.De altfel, iarna trecută administratorii au încercat să facă baza de agrement din Grigorescu funcţională şi în sezonul rece, transformând cele trei bazine în patinoare naturale.

În 2015 a intrat în discuție și modernizarea obiectivului. În luna februarie, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea bazei de agrement Grigorescu. În linii mari, proiectul presupunea lucrări de refacere a bazinelor, refacerea aleilor pietonale, realizarea iluminatului, amenajare peisagistică, precum şi amenajarea unei parcări, valoarea estimată a întregii investiţii ridicându-se la suma de 3.770.559 lei fără TVA. Cu toate că modernizarea ştrandului presupune o investiţie mai mare, în acest an, municipalitatea a acordat doar aproximativ 200.000 de lei pentru acest obiectiv. Din 2008, baza de agrement se află în administrarea Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj.

Comenteaza