Liber la bălăceală. Arată bine şi e gratis, chiar dacă apa e cam rece, iar un bazin nu funcţionează GALERIE FOTO

Liber la bălăceală. Arată bine şi e gratis, chiar dacă apa e cam rece, iar un bazin nu funcţionează GALERIE FOTO
Ştrandul Sun s-a deschis luni dimineaţa, iar în prima zi intrarea a fost gratuită.

1 iunie, 8.30. În prima zi de vară calendaristică, RADP a deschis, aşa cum anunţase, ştrandul Sun.

Deschiderea oficială este programată la ora 9, dar porţile nu sunt ferecate nici mai devreme. Mulţi angajaţi robotesc în baza de agrement, fiecare cărând câte ceva. Cinci băieţi duc un frigider pentru îngheţată, altul un raft pentru chipsuri. Alţii se fac utili cum pot, cu mături, făraşe, mopuri, bidinele.

Un panou de afişaj arată temperatura: 25 de grade Celsius; e defect, probabil, pentru că la ora asta nu sunt mai mult de 20 de grade. Iarba pare tunsă relativ recent, nisipul este greblat, gunoaiele au fost îndepărtate, şezlongurile sunt aliniate ca un detaşament gata de luptă. În bazinul mare este apă până sus, la fel şi în cel mic. Ce drept, rece. Ar fi mai potrivită de băut decât de înotat prin ea. "În două săptămâni vom porni şi instalaţia de încălzire a apei", promite o doamnă, prinsă cu organizarea magazinului de la intrare.

Doar bazinul mijlociu, circular, este aproape gol; aflăm că deocamdată nici nu va fi umplut. La schimb, o noutate: au fost aduse două mici piscine gonflabile, cu mini-bărcuţe. Simpaticele ambarcaţiuni pot găzdui, probabil, copii de până la 3-4 ani, cel mult. Şi toboganele sunt pregătite. Nu e acquapark, dar cele trei tobogane mari din care aterizezi în apă par îndeajuns de distractive încât copiii să nu se plictisească.

8.39. Vin şi primii clienţi: o pereche de vârsta a doua şi jumătate, cu tricouri identice, verzui, şi gentuţe cu pături şi termosuri. Află că au venit prea devreme, dar sunt lăsaţi să intre fără probleme. Ei sunt cei care inaugurează practic ştrandul Sun, pe 2015.

De marţi, gata cu generozitatea: intrarea în baza de agrement din Grigorescu va costa 10 lei pentru adulţi şi 5 pentru copii. Şezlongurile se vor putea închiria cu 5 lei, iar pentru 15 minute cu bărcuţa, pentru micuţii familiei, părinţii vor trebui să achite 3 lei. 

 

 

Etichete
Comenteaza