Iniţiativa municipalităţii: fără versuri obscene în concertele din spaţiul public. Artiştii vor fi cenzuraţi printr-o clauză contractuală

Iniţiativa municipalităţii: fără versuri obscene în concertele din spaţiul public. Artiştii vor fi cenzuraţi printr-o clauză contractuală
Artiştii care vor concerta în Cluj-Napoca vor trebui să fie deosebit de atenţi în privinţa limbajului folosit în faţa publicului. Mai mult decât atât, aceştia ar putea fi cenzuraţi printr-o clauză contractuală.

După ce mai mulţi clujeni s-au arătat nemulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat concertul din Piaţa Unirii de 1 decembrie, considerând că Smiley, artistul care a încălzit mulţimea, a folosit versuri neadecvate copiilor, municipalitatea s-a decis să schimbe foaia. Artiştii vor avea în contract o clauză care nu le va permite acestora să folosescă versuri sau cuvinte obscene cât timp sunt în faţa publicului.

"Îmi cer scuze în fața clujenilor (n.red. pentru situaţia de 1 decembrie), așa ceva nu trebuia să se întâmple. În orice caz, vom fi mult mai atenți pe viitor, le vom interzice artiștilor să cânte piese cu astfel de conținut, până la urmă trebuie să se respecte un minim de decență, mai ales că sunt plătiți din bani publici. Pe viitor vom introduce în contracte o clauză în care să se stipuleze clar că nu au voie să folosească versuri obscene", a explicat primarul la Napoca FM.

 

Comenteaza