Majoritatea amendamentelor la Bugetul judeţului, propuse de liderul opoziţiei, au fost respinse

Majoritatea amendamentelor la Bugetul judeţului, propuse de liderul opoziţiei, au fost respinse
Majoritatea amendamentelor la Bugetul Consiliului Judeţean Cluj pe 2013 formulate de liderul consilierilor judeţeni PDL, Alexandru Coroian, au fost respinse de plenul forului.

Între propunerile formulate de Alexandru Coroian, liderul consilierilor PDL din CJ, care reprezintă o treime din totalul consilierilor din cadrul forului, s-au numărat cele care au vizat alocarea unei sume de bani pentru Spitalul Clujana, Spitalul Turda, Spitalul din Huedin, respectiv pentru demararea efectivă a construirii Spitalului Regional de Urgenţă, studii de fezabilitate pentru o şosea rapidă Cluj-Napoca - Autostrada A3, respectiv pentru trei noi parcuri industriale.

Preşedintele CJ Cluj a precizat că nu susţine amendamentele respetciv, iar rând pe rând acestea au fost respinse.

Un moment ciudat a fost cel în care Coroian a făcut amendamente vizând alocarea unei sume pentru Spitalul Regional de Urgenţă, respectiv pentru domeniul schiabil Vlădeasa. Amendamentele au fost respinse, cu menţiunea preşedintelui CJ că nu le susţine, însă imediat Uioreanu a prezentat amendamente similare, ca tematică, pentru care a propus suma de 120.000 de lei, în cadrul bugetului de dezvoltare. De această dată amendamentele au trecut.

De precizat că liderul grupului de consilieri judeţeni ai PDL nu a specificat în unele cazuri sursa bugetară din care ar proveni sumele pe care le-a propus pentru a fi alocate pentru diferite obiective, fapt amendat de conslierul PSD Dan Canta. Pentru alte propuneri Coroian a indicat ca sursă de provenienţă a banilor fondul de rezervă. Menţionăm că doar un amendament formulat de reprezentantul PDL a fost aprobat.

 

Comenteaza