Turnul Pompierilor stă sub lacăt încă un an VIDEO

Turnul Pompierilor stă sub lacăt încă un an VIDEO
Mai trece un an fără ca Turnul Pompierilor să fie reabilitat. Acesta stă închis de mai mulţi ani iar întrebat când se va face ceva concret pentru repararea clădirii, primarul Emil Boc dă un răspuns evaziv.

"Va fi reabilitat în funcţie de resursele pe care le vom avea în 2013 sau dacă ne rămân rezerve din fondurile europene, din economiile de la licitaţii", a spus Boc.

"Se lucrează la proiect, va fi o prioritate pentru anul 2012. Se lucrează la conceptul de reamenajare a turnului. Destinaţia va fi asemănătoare cu cea a Turnului Croitorilor. Vor putea fi amenajate expoziţii, evenimente, iar la ultimul etaj va fi amenajată o zonă de observaţie a centrului istoric al oraşului", spunea în urmă cu un an șeful serviciului de relații comunitare al Primăriei, Ovidiu Câmpean.

Turnul Pompierilor a fost construit în anul 1574 şi a purtat iniţial denumirea "Poarta mică din uliţa Săpunului". Este unul dintre puţinele fragmente din a doua incintă de apărare a oraşului care poate fi observat astăzi. A fost folosit până la începutul secolului XX de pompieri, pentru a supraveghea oraşul, iar ulterior a găzduit Muzeul Pompierilor, între 1998 şi 2001, după care a fost închis. Clădirea a fost preluată în administraţie în 1997 de Federaţia Naţională a Pompierilor din România iar în acest an administraţia acesteia a fost retrasă de Primărie, nemulţumită de faptul că imobilul a fost închis. Vezi mai jos ce spunea Ovidiu Câmpean în decembrie 2011

Vezi aici cum arată interiorul Turnului Pompierilor:

Comenteaza