Organizația Mondială a Sănătății discută măsuri pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. În China 9 persoane au murit

Organizația Mondială a Sănătății discută măsuri pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. În China 9 persoane au murit
| Foto: insider.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii organizează azi o şedinţă de urgenţă pentru a hotărî dacă îmbolnăvirile cu noua tulpină de coronavirus reprezintă o urgenţă medicală mondială. Și la Ministerul Sănătății este progamată o întâlnire a specialiștilor români în domeniu.

Potrivit Mediafax, autorităţile chineze au anunţat miercuri că nouă persoane au decedat până acum din cauza noului tip de coronavirus, iar 440 de persoane au fost infectate.

De asemenea, peste 2000 de persoane, care au intrat în contact cu persoane infectate, au fost plasate în carantină, iar dintre acestea 765 au fost deja scoase de sub observaţie, întrucât nu au prezentat simptome ale infecţiei.

Există indicii potrivit cărora virusul se transmite pe cale aeriană. Anterior, autorităţile chineze din domeniul medical anunţaseră că virusul se transmite de la om la om. Beijingul a anunţat și că a luat măsuri pentru a controla răspândirea virusului în spitale.

Ministerul Român al Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru China și sfătuiește cetăţenii români să evite deplasarea în provincia Hubei.

Între timp, ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut măsuri de la experții români.  ”Specialiști în sănătate publică, boli infecțioase și microbiologie se vor întâlni astăzi pentru a propune soluții. Au fost luate și primele măsuri în ceea ce privește noul coronavirus. INSP a trimis direcțiilor de sănătate publică definiția de caz pentru a putea fi informate unitățile sanitare de la nivel național. De asemenea, în colaborare cu MAE, au fost emise atenționări de călătorie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Comenteaza