HyperSurfaces și Artiness câștigă cea de-a XI-a ediție Open Innovation Contest a NTT DATA

HyperSurfaces și Artiness câștigă cea de-a XI-a ediție Open Innovation Contest a NTT DATA
  • Provocarea finală globală în care vor concur startup-uri finaliste din întreaga lume va fi în 29 ianuarie
  • Mențiune specială pentru start-upul Open Stage pentru soluția cu impact social

HyperSurfaces și Artiness sunt startup-urile câștigătoare ale celei de-a XI-a ediții a Open Innovation Contest, o competiție internațională organizată de NTT DATA Corporation în peste zece orașe din întreaga lume.

Concursul a evoluat de la an la an și promoveaza inovația în tehnologie, identificând cele mai inovatoare startup-uri din întreaga lume. În aceast an, Open Innovation Contest s-a desfășurat online datorita contextului pandemic, Covid-19. În cadrul competiției au participat peste 50 de startup-uri din toată Europa, în special din Italia, Germania și România. Open Innovation Contest s-a reafirmat și în acest an ca o competiție internaționala cu 10 finaliști.

 „Oamenii mai tineri pot beneficia de o creativitate extraordinară și de o înclinație naturală spre inovație: investiția în ei nu este doar un pariu câștigător pentru NTT DATA, ci și pentru întreaga societate în acest moment de criză, Open Innovation Contest capătă o importanță și mai mare, deoarece permite tinerelor talente și startup-urilor să stabilească relații de lungă durată și profitabile cu companiile mici și mari” - a declarat la ceremonia de premiere Walter Ruffinoni - CEO NTT DATA EMEA

Răspunzând provocărilor pandemiei, care a evidențiat necesitatea unor instrumente de interacțiune mai incluzive și transparente, concursul din acest an s-a concentrat pe tehnologii „human - friendly”. Categoriile competiției la care au aplicat toate startup-urile au fost: “The Empath Computer", “Digital Doc Trainer”, "Transparent Technology: Augment Things!", “The Digital Shop”, “A Place to Live In” și “Smart Offer Creation in Manufacturing”.

“Efervescența companiilor înscrise și diversitatea ideilor prezentate în cadrul Open Innovation Contest XI, confirmă faptul ca inovația unei companii nu poate veni doar din interiorul ei, ci trebuie sa fie o acțiune deschisă, de cooperare cu comunitatea de business și cea academică. Prin susținerea unor astfel de evenimente, ne dorim să ne îmbunătățim și să ne extindem în permanență serviciile pe care le oferim clienților noștri, dar și să identificăm și sprijinim activități menite în a crea bunăstare și sustenabilitate. Astfel se justifică premiul special oferit către compania OpenStage, a cărei soluție inovativă îmbină tehnologia cu divertismentul, veselia și interconectivitatea urbană” a declarat Cantemir Mihu – CTO NTT DATA Romania.

Printre cei 10 finaliști selectați, câștigătorii din acest an, Artiness și HyperSurfaces, au participat la categoriile Digital Training and Transparent Technology fields, propunând soluții de ultimă generație în domeniul medical utilizând inteligența artificială.

„Fiecare ediție aduce pe scenă multe startup-uri valoroase, orientate către viitor, iar astăzi câștigătorii reflectă procesul de schimbare socială la nivel mondial. Medicii sunt resurse prețioase,mai ales în pandemie, în special în zonele rurale cu o medie de vârsta crescută, iar Artiness are tehnologia necesară  pentru a crește numărul medicilor precum și a performanței acestora. Pe de altă parte, știm cu toții că IoT va fi norma viitorului și tehnologia HyperSurfaces poate transforma lucrurile din secolul XX în obiecte inteligente doar prin atașarea unor senzori simpli. Așteptăm cu nerăbdare să creem servicii uimitoare cu ambele echipe câștigătoare, deoarece văd un mare potențial de a dezvolta o afacere împreună”, a declarat Kaz Okada, specialist în open innovation, NTT DATA Corporation.

Următoarea etapa pentru câștigătorii Artiness și Hypersurfaces va fi finala globală din 29 ianuarie 2021, unde câștigătorii vor concura cu celelalte startup-uri alese din alte 10 orașe ale lumii. Cu această ocazie, Premiul Sustainable Goal va fi acordat și pentru a recompensa ideea care este cea mai atentă la problemele de sustenabilitate a mediului.

NTT DATA va oferi câștigătorului servicii și asistență în valoare de 100.000 de dolari, sprijinand compania în dezvoltarea business-ului inovativ, demonstrând cum Open Innovation Contest este pentru startup-uri o oportunitate reală de valorificare, un punct de plecare pentru o colaborare de succes. Câștigătorul va primi sprijinul din partea unei echipe de consultanți și experți ai NTT DATA pentru a-și implementa proiectul. NTT DATA va promova finaliștii și câștigătorii în rețeaua sa profesională.

Despre NTT DATA Romania:

NTT DATA Romania este un furnizor de servicii IT și integrator de sisteme care folosește inovația pentru a accelera transformarea digitală a afacerilor și a genera valoare adăugată clienților, având o echipă de peste 2000 de specialiști în România și Serbia.

Portofoliul companiei oferă o gamă variată de servicii: dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare și aigurarea calității, consultanță IT, servicii de securitatea informației, infrastructură și cybersecurity. Clienții companiei activează în industrii precum: Automotive, Banking, Manufacturing, Energy and Utilities, Public Sector & Utilities, Retail, Transportation & Logistics.

Comenteaza