Concursul de soluții pentru Parcul Est va fi lansat în aprilie/ Fără chioșcuri în zona Pieței Mărăști

Concursul de soluții pentru Parcul Est va fi lansat în aprilie/ Fără chioșcuri în zona Pieței Mărăști
| Foto: Arhiva

Parcul Est va fi amenajat în urma unui concurs de soluții care va fi lansat în luna aprilie, a precizat primarul Emil Boc.

Edilul a declarant la ZIUA LIVE că încă se mai adună opinii și idei pe această temă de la clujeni. ”La Parcul Est până în aprilie culegem toate opinille și ideile, am avut și chestionar online și dezbatere publică, iar în aprilie lansăm concursul de soluții. Sunt convins că acolo vom avea cea mai modernă zonă verde din România, va fi făcută după ultimele standard în materie”, a spus Emil Boc.

Primarul a vorbit și despre celelalte proiecte de spații verzi pe care primăria le-a demarat sau urmează să le demareze în perioada următoare: ”Avem 120 de hectare de parcuri propuse în Cluj-Napoca, o parte noi, o parte care vor fi modernizate. Va fi o investiție de circa 100 de milioane de euro în următorii ani, majoritatea vor fi bani europeni. Deci vom avea Parcul Între Lacuri, gata anula acesta 1 ha, Pădurea Clujenilor - 21 hectare, Malurile Someșului amenajate -7 ha, baza La terenuri - 4,3 ha, Parcul Est - 54 ha, Parcul Bună Ziua - 7,8 ha, Parcul Zorilor - 1,2 ha, și tronsonul de Canalul Morii- Parcul Rozelor - 2,5 ha. De asemenea, avem Parcul Feroviarilor - 5,3 ha, Parcul Armatura - 3,2 ha, dar și Cetățuia care e în concurs, 10 ha.

Cât privește Parcul Est, acesta va fi pus în practică așa cum s-a votat în procesul de bugetare participativă. Chiar dacă avem proprietari de terenuri care au fost foarte împotrivă, vor imobiliare acolo, deci nu va fi un proiect ușor de făcut. PUG-ul arată că acolo e zonă verde, dacă e cazul ne vom duce în instanță, ne vom apăra”, a explicat Boc.

Fără chioșcuri în zona Pieței Mărăști

Primarul a spus că și în cartierul Mărăști urmează o reamenajare a zonei de vizavi de Piața Mărăști. ”În Mărăști, vizavi de piață, e o zona de chioșcuri care au termen de desființare până în 15 martie. Vrem să tranformăm radical acea zonă, să facem un spațiu public deschis, cu bănci. Deși am găsit o altă locație pentru ca cei cu chioșcuri să se mute, unii se opun. Dar nu mai putem lăsa cartierele nemodernizate. Poți aveam 2 chioșcuri cum avem pe Eroilor, unde să cumperi un ziar sau o cafea, dar două, nu 30, nu această împânzeală balcanică.

Și la fel se va întâmpla și cu stația de autobuz de acolo, care era un spațiu concesionat și amenjat în anii 90. În 22 martie expiră concesiunea, nu am mai prelungit-o și vom reface acea stație la standardele din 2020”, a adăugat Emil Boc.

Comenteaza