Foto Vietnamezi din Timișoara, la vânătoare de popândăi pentru a-i mânca. La Cluj-Napoca s-au mulțumit cu șobolani...

Un grup de vietnamezi din Timișoara, au fost filmați la o vânătoare de popândăi pentru a-i mânca. Agenţii de la Poliţia Animalelor au început cercetările.

La începutul lunii februarie un vietnamez a fost filmat în incinta unei fabrici din Cluj-Napoca în timp ce jupoaie șobolani. Bărbatul a fost surprins în timp ce opărea mai mulți șobolani, iar apoi îi jupuia. Cei de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB, au făcut publică filmarea

De data aceasta mai mulți cetățeni vietnamezi, care locuiesc în căminul fabricii Smithfield de pe strada Polonă din Timișoara, au fost filmați în timp ce săpau, pe un câmp din zonă și prindeau popândăi, specie protejată de lege, relatează Ziua de Vest.

Informația a ajuns la președintele Asociației pentru Susținerea, Promovarea și Aplicarea Drepturilor Animalelor (A.S.P.A.D.A.), Anamaria Manolea, care a depus un denunț la poliție și a solicitat anchetarea cazului pentru săvârșirea unor acte de cruzime și rele tratamente împotriva animalelor, uciderea cu intenție și fără drept, braconaj a unor specii protejate de lege, mai exact specia Popândău.

„Acolo unde au fost filmați vietnamezii e o zonă în care s-ar afla vreo 2.000 de popândăi. E pe strada Torino. Se vede pe filmare că prind popândăii și îi pun într-un bidon de plastic. Ce ar putea să facă ei, îi mănâncă, în mod cert. La ei e ceva obișnuit. Nu e primul caz de acest gen”, a declarat Anamaria Manolea, care spune că au fost cazuri în țară când dispăreau pisici sau câini, iar vietnamezii veniți la muncă  în România au mai braconat fazani și iepuri. Anamaria Manolea a anunțat și Garda de Mediu Timiș, pentru a verifica cele întâmplate. 

”La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a fost înregistrată o sesizare ce priveşte acte de braconaj a unor specii protejate de lege. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Comenteaza