Veste bună pentru Hub-ul educațional din Bună Ziua

Veste bună pentru Hub-ul educațional din Bună Ziua

Au fost depuse două oferte pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și PUZ-ului pentru școala primară și gimnazială din Bună Ziua.

''După două licitații suspendate pe motiv că nicio firmă nu s-a arătat interesată de proiectul hub-ului educațional din Bună Ziua, la a treia încercare două firme au depus ofere în vederea realizării Studiului de Fezabilitate și PUZ-ului pentru o școală primară și gimnazială în cartier. Contractul prevede alegerea amplasamentului pentru hub-ul educațional într-unul dintre dintre cartierele cele mai dense și tinere din Cluj-Napoca.

Până în 12 decembrie se derulează evaluarea tehnică și evaluarea financiară a ofertelor, urmând apoi selectarea unui câștigător, atribuirea contractului și eventualele contestații. Cu puțin noroc, contractul poate fi atribuit înainte de finalul lui 2021.

În anul cartierelor, dezvoltarea infrastructurii educaționale din fiecare cartier nu poate rămâne la nivel de promisiune. Nu e suficient ca Primăria să modernizeze și extindă școlile din centru dacă în cartierele noi creșele, grădinițele și școlile primare continuă să lipsească.

Demararea procedurilor pentru construirea unui hub educațional în Bună Ziua este una dintre propunerile USR pentru bugetul local din 2021. Putem spera să reducem traficul și migrația către școlile din centru doar dacă avem școli în fiecare cartier'', a spus Alexandra Oană, consilier local USR.

Comenteaza