Valul 4: Peste 95% din decesele COVID din ultima săptămână, la persoane nevaccinate

Valul 4: Peste 95% din decesele COVID din ultima săptămână, la persoane nevaccinate

Un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că aproape 78% din persoanele confirmate, săptămâna trecută, cu COVID-19 erau nevaccinate.

95.2% din decesele înregistrate în săptămâna 6 – 12 septembrie ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă, transmite INSP.

De asemenea, în aceeaşi săptămână, 77.6% din cazurile confirmate de COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate. De menționat că 35.5% din totalul cazurilor au fost depistate în București, Timiș, Cluj, Constanta și Ilfov, iar 28% din decesele de săptămâna trecută au fost înregistrate în București, Bistrița-Năsăud, Prahova, Iași și Constanța.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical, 85.9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbați. Totodată, potrivit INSP, 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Comenteaza